Полицията се опитва да установи идентичността на жертвите, открити в камиона

0
Камионът е бил регистриран в град Варна
Камионът е бил регистриран в град Варна Снимка: Sky News

Камионът и ремаркето, в които бяха открити телата на 39 души, бяха премахнати от мястото, където са били открити в Есекс, като полицията започна опитите да установи самоличностите на жертвите, предава британската медия Sky News.

По-рано телата бяха открити в паркирания в град Грейс камион, като полицията арестува водачът, 25-годишен ирландец, който е основният заподозрян за убийствата на този етап.
Според медията шофьорът остава в ареста.

Полицията смята, че жертвите са мигранти, но все още не е успяла да установи самоличностите им.

По данни на органите на реда, камионът се е придвижил с ферибот от белгийския град Зеебюрге до Пърфлийт в графство Есекс. Все още се изяснява откъде се е придвижвал камионът, преди да пристигне в Зеебюрге.

По-рано се появи видеозапис, който показва камионът да се придвижва до мястото, където е бил открит, само половин час преди това да се случи.

„Това ще бъде дълго и сложно разследване и ние продължаваме да работим с нашите местни и международни власти, за да съберем важна информация и да индетифицираме тези, които за съжаление са починали“, се казва в изявление на органите на реда в графство Есекс.

Българското външно министерство заяви, че камионът е бил регистриран в град Варна, на името на компания, притежание на ирландски гражданин. „Малко вероятно“ е жертвите да са български граждани, твърди българското министерство, като се позовава на данни на полицията.

Премиерът на България Бойко Борисов заяви, че страната „няма връзка“ с камионът, освен регистрацията и че автомобилът не е влизал в България от 2017 г.

Според Ирландския съвет за бежанците, инцидентът представлява трагична загуба на живот.

„Никой човек не трябва да се оказва в ситуация, в която чувства, че единственият му избор е да плати на контрабандисти да го транспортират в опасно и трудно пътуване, в което няма гаранции за неговата безопасност или за това как ще приключи то“, се казва в тяхното изявление.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари