Полицията проверява сигнал във Фейсбук за купуване на гласове в община Нова Загора

1
"На мене 5 лева, на другите дали 10 лева, къде са другите пари, къде отидоха!", пита мъж в компрометиращо видео, споделено в социалната мрежа
"На мене 5 лева, на другите дали 10 лева, къде са другите пари, къде отидоха!", пита мъж в компрометиращо видео, споделено в социалната мрежа Снимка: Dunavmost

Без установени нарушение приключи спецакцията срещу купуването на гласове, която подразделения на жандармерията, специализирания отряд и полицейски служители от Нова Загора и Сливен проведоха преди утрешните местни избори в община Нова Загора.

Проверени бяха магазини за даване на стоки на версия и сигнал за  евентуално купуване на гласове, предава БНР.

Ръководителят на операцията комисар Димитър Кикьов след поредните проверени търговски обекти обяви какво е установено до момента:

"Проверяват се различни сигнали. На тези два обекта се проверяваше сигнал и за наличие на акцизни стоки без бандерол, не бяха намерени такива. Превенция на нарушения, свързани с изборите, както и добър обществен ред и пътна безопасност. Не са констатирани никакви нарушения на обществения ред".

Междувременно в социалните мрежи се появи видео, в което видимо пиян мъж коментира, че са раздавани пари за определен кандидат:

"На мене 5 лева, на другите дали 10 лева, къде са другите пари, къде отидоха!", са чува да казва мъжът във видеото.

По този случай полицията вече работи, каза комисар Кикьов:

"Колкото и несериозен да е този сигнал във Фейсбук, се извършва проверка и ще стигнем до край - да го потвърдим или отхвърлим напълно".

Засиленото полицейско присъствие в общината остава до приключване на изборите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари