Полицията изяснява самоличността на загиналия пешеходец

2
Автобус с пенсионери на екскурзия блъсна мъж на изхода на Русе в посока Разград
Автобус с пенсионери на екскурзия блъсна мъж на изхода на Русе в посока Разград Видео: Русе Медиа

Пътнически автобус блъсна фатално пресичащ пешеходец на изхода на Русе в посока Разград.

Възрастният мъж, чиято самоличност все още не е изяснена, е бил все още жив, когато е пристигнал реанимобилът на „Спешна помощ“. Той е бил откаран в много тежко състояние в болницата и е починал, предава Русе Медиа.

Инцидентът е станал тази сутрин малко след 8 часа. По разкази на очевидци пенсионерът е идвал откъм автобусната спирка в посока Русе. Той е пресякъл платното и зелената разделителна ивица и е тръгнал да пресича към бензиностанция „Петрол“. В този момент в лявата скоростна лента се е движил пътнически автобус, в който са пътували възрастни хора с увреждания. Те са отивали на почивка на морето. Автобусът е блъснал пешеходеца и го е изхвърлил на тревата.

На място са били изпратени екипи на полицията и „Спешна помощ“. Пътуващите пенсионери са били прехвърлени в друг автобус, за да продължат. От полицията се опитват да изяснят самоличността на загиналия, който е на видима възраст около 70 години. Предполага се, че е отивал във вилната зона в района, но до момента виладжиите не са го разпознали по снимката, направена от органите на реда.

Работещите в близост до инцидента разказват, че са чули писък, но първоначално са помислили, че е блъснато кучето, което се навъртало наоколо. Впоследствие видели, че има ударен човек, който лежи на земята. Хората от вилите в района казват, че им се налага да пресичат на това място, въпреки че няма пешеходна пътека, за да могат да отидат на автобусната спирка. Обикновено внимават, защото в отсечката се кара с много висока скорост, има много румънци и мотоциклетисти. Според тях трябва да бъде поставено някакво ограничение за скоростта или пък да има полицейски пост, за да не се стига до фатални инциденти.

Източник: Русе Медиа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари