Полиция нахлу в офисите на "Барселона"

0
Съобщава се за арести на бившия президент Бартомеу и настоящият изпълнителен директор на клуба
Съобщава се за арести на бившия президент Бартомеу и настоящият изпълнителен директор на клуба

Съобщава се за арести на бившия президент Бартомеу и настоящият изпълнителен директор на клуба

Полицейска акция бе извършена тази сутрин в офисите на "Барселона". Представители на икономическото звено към Mossos d'Esquadra - полицейската служба на Каталуния, нахлуха в централата на испанския клуб, за да извършат обиск и изземване на документи. По-късно са направени и арести, пише Сега.

Телевизия RAC 1 съобщи, че сред задържаните е изпълнителният директор Оскар Грау, както и ръководителят на правната служба Роман Гомес Пунти. Вестник "Ла Вангардия" и радио "Кадена Сер" пък допълват, че е арестуван и бившият президент на клуба Хосеп Мариа Бартомеу, както и неговият бивш съветник Жауме Масферер.

Предполага се, че акцията е свързана със скандала "Барсагейт" от февруари м.г. Тогава се появиха информации, че клубът е плащал огромни суми на PR агенции и социални медии, за да водят кампании срещу опоненти на администрацията на Бартомеу. Сред компаниите, за които се твърди, че са получили пари от "Барселона" за тази цел, са били "I3 Ventures SL", "NSG Social Science Ventures SL", "Tantra Soft SA", "Digital Side SA", "Big Data Solutions SA" и "Futuric SА".

Офисите на "Барселона" бяха посетени вече веднъж от полицията по този случай, през юли м.г. Още тогава Бартомеу отрече да е въвлечен в случая. Сега разследването се е насочило и по подозрения за корупция и пране на пари. Очаква се изявление от службите на реда, както и потвърждение за арестуваните.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари