Полицейска акция в централната градска част на Русе, открити са фалшиви стоки

8

В хода на полицейска акция са проверени търговски обекти в централна градска част на Русе и са открити имитиращи стоки

Специализирана полицейска операция по линия „незаконно разпространение на фалшиви стоки“ проведоха на 17, 18 и 19 май служители от сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР – Русе, съобщиха от полицията. 

Проверени са търговски обекти в централна градска част на Русе и в 6 от тях са установени предлагани за продажба артикули – дрехи, дамски колани, дамски чанти, брошки и др., носещи името и белезите на известни търговски марки („Emporio Armani“, „Valentino“, „Dolce&Gabana“, „Burberry“, „Armani Exchange“, „Dior“, „FENDI“, „Yves Sant Laurent“, „PRADA“, „BALENCIAGA“, „GUCCI“, „LOUIS VITTON“, „Valentino“, „Victoria`s Secret“, „KARL”, “Kenzo”, “Philip Plein”, “Lacoste”, “Calvin Klein”, “Victoria’s Secret”, “Polo”, “Luis Vuitton”, “Prada”), без съгласието на притежателите на изключителното право върху търговските марки за клас 25 по МКСУ /международна класификация на стоките и услугите/ и без правно основание.

Иззети са общо 800 броя от артикулите. Образувани са четири досъдебни производства и две предварителни проверки за извършени престъпления по чл. 172 б, ал. 1 от НК.

Според първоначалните данни на засегнатите притежатели на права, е нанесена щета на обща стойност над 350 000 лв, като предстои установяването на точната стойност на пропуснати печалби от притежателите на изключителните права на марките.

Действията по разследването продължават.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 24
    5
    ESCO&BAR
    Дрога залива града, деца масово се покваряват всеки ден и вместо това да бъде не червена лампа, а червен фар за родната Милиция, ние борим авторските права и запазените марки, защото много е важно "Луи Вютон" да се продава на главната в РусЬе в оригинал. Не че съм против спазването на правилата, но акцентът далеч не бива да е върху парцалите, при положение че под краката ни гори и израства цяло безхаберно и безпътно поколение пред очите на всички.
  • 3
    4
    Даа
    Таман си купих чантичка от китайския,че ме прекараха
  • 16
    3
    Xxx
    Страхотен удар по малкия бизнес! Нека съдим тия крупни бизнесмени, че предлагат достъпни стоки на достъпни цени! Това е България ! Институциите работят, за големите за да могат да печелят на гърба на бедния народ. Поздравления за добрата акция. Със сигурност ще повишим сега стандарта на хората след като ги пратим при официалните магазини да пазаруват
  • 18
    2
    Иванов
    Само така!!! Българите сме богати и на челно място по доходи в ЕС . Срамота е да си купуваме тениски и колани за 10-20 лв а трябва да взимаме от представителите на тези марки и да плащаме стотици левове :))) Отново се мисли за големите и да не са засегнати ти, но.... едва ли някой го очудва това
  • 31
    1
    мЪлиии
    Ужассс. Като гледам цялата мара втасала, те до парцалките опрели. Пенсиите и заплатите на хората оправиха, инфлацията стопираха, производството на стоки оправиха, работни места разкриха, здравеопазването и образованието също оправиха, че до парцалките стигнаха. Там в парцалките ще е най-големия проблем на държавата явно.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари