Полицайка в Италия гледа 8-те си деца с COVID-19

0
За късмет всичките са без симптоми на заболяването
За късмет всичките са без симптоми на заболяването

От близо месец 44-годишната италианска полицайка Франческа Бруно е принудена да гледа вкъщи осемте си деца, защото всички са с COVID-19. Те са ученици и са на дистанционно обучение

Най-големият син Лука е на 18 г. и догодина ще завърши гимназия, вторият Андреа е на 16, Лоренцо е на 14, Стефано на 12, Самуеле на 11, Елизабета на 10, Давиде на 8, а Бенедета на 6 г. Живеещото в град Бриндизи семейство от 9 ноември е под карантина, защото един по един всички показали положителни тестове, след като се заразило едно от децата, пише 24 часа.

“Успяхме да намерим компютри за всички, за някои ни помогнаха от училище, други купихме или пък ни ги заеха. Проблемът е, че когато осемте деца се свържат едновременно, интернет връзката не държи. Вкъщи имаме само един рутер и той не издържа”, разказва пред в. “Република” майката Франческа.

Строгите ограничителни мерки в Италия са голямо изпитание за семейството, защото са 10 души вкъщи и никой не може да излиза от месец. За късмет обаче всичките са без симптоми на заболяването. “Помагат ни роднини и приятели, които ни носят покупките пред входната врата. Харчим по 100 евро за храна на всеки три дни. Разбира се, пазаруваме от икономичните супермаркети”, казва Франческа.

За Франческа и съпруга ѝ Фабрицио, на 48 г., многото деца в семейството са в резултат на техния избор. Те живеят в апартамент от 95 кв.м.

„Когато сме всички заедно около дългата три метра маса, е огромна радост. Признавам, че е необходимо много търпение и че има и негативни дни, но с диалог и сътрудничеството на всички се преодоляват всякакви недоразумения.”

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари