Полицай: Ще те разчленя ве, такива глоби ще ти натряскаме, че ще останеш без кола

22
Агресия на полицай едва не доведе инвалид от Русе до инфаркт
Агресия на полицай едва не доведе инвалид от Русе до инфаркт Видео: Dunavmost

Агресия на полицай едва не доведе инвалид от Русе до инфаркт.

Светослав Добрев се свърза с редакцията на Dunavmost, за да се оплаче от брутално държание на полицай към един беззащитен инвалид.

Г-н Добрев има сърдечна операция и страда от високо кръвно. Поради влошаване на здравословното му състояние, той спира автомобила си пред блок "Сердика" на булевард "Цар Освободител", за да потърси помощ. Но в този момент му постават скоба за неправилно паркиране.

Той иска да обясни на служителите на общинския репатриращ автомобил, че се чувства много зле и се нуждае от помощ. Вместо помощ, той получава агресивно отношение, заплахи и акт за това, че е блъснал репатриращия автомобил на заден ход.

Всичко това би трябвало да е записано от камерите за видеонаблюдение, поставени на самото кръстовище на улица "Борисова". Но кметът на Община Русе изпраща съобщение на г-н Добрев, че записите не били годни. Пострадалият русенец се оплакал в една от местните телевизии, но репортажът не бил излъчен.

Светослав Добрев е изпратил жалба до кмета на Община Русе Пламен Стоилов, в която описва какво му се е случило:

"На 19.07.2017 г. на обяд правейки завой от Пантеона към булевард "Цар Освободител" в посока Централна гара с личния си автомобил, "Нисан" с регистрационен номер: Р 7210 АН, започна да ми прилошава.

За да предпазя хората и автомобилите, внимателно се преустроих вдясно в началото на булеварда. Включих аварийните светлини и слязох от колата, за да потърся помощ. Непознати хора ми донесоха вода. Докато се колебаех дали да се обадя на спешна помощ или на близки, служители от общинската фирма за репатриране на коли ми окачваха скоби на предните ryми. Казах им, че ми е зле и затова съм спрял. Дори ги помолих да ми помогнат.

Служителят с полицейска униформа ми каза: „Ние не сме доктори, плащай 20 лева".

Отвърнах му, че не нося такава сума в себе си. Тогава той нареди на двамата работника да натоварят колата на специализирания камион. Ставаше ми все по-зле и ме обзе паника. Помолих за разбиране. Изведнъж тяхното държание стана агресивно, със заплашителни думи на висок тон. Не съм се подчинявал на полицейски служител, противопоставял съм се и ще ми излезе много по-скъпо. Влязох в колата си, за да потърся хапчетата си, понеже имам сърдечна операция - троен байпас. Те започнаха да крещят обидни и заплашителни думи. Обхвана ме страх за живота от състоянието ми и от тяхното държание. Казах им, че тръгвам към полицията, потеглих и се движех бавно. Те се движеха след мен. Спрях на червен светофар след Икономическия техникум на булевард „Борисова", а те се прилепиха на сантиметри зад мен. Излязоха от колата и стремително се нахвърлиха. В този момент аз успях да се заключа в колата. 3апочнаха да ми крещят и да ме обиждат.

Полицейския служител (не знам името му, само помня, че ръцете му до лактите бяха изцяло татуирани) започна да удря с голяма сила с юмруци по страничните и предното стъкло. Ще цитирам дословно думите му: "Отвори ве... ще те разчленя ве, ще ти натряскаме такива глоби, че ще останеш без кола..." и продължаваше да удря с юмруци по стъклата и това продължи около половин час.

Тези моменти лесно могат да бъдат видени на камерите за видеонблюдение поставени на светофара. Нямах телефон, защото остана с чантичката ми там, където хората ми дадоха вода.

В един момент почувствах, че колата леко се заклати от удар отзад. Аз бях първа кола на светофара на 2 метра от пешеходната пътека. Постоянно им повтарях: "Когато дойде полицията ще изляза". След 20 минути дойдоха полицаи от КАТ - Русе. Слязох, обясних им какво се случва и те не ме изслушаха. Провериха ми всички документи и ме обвиниха, че съм извършил ПТП. Бил съм дал умишлено на заден ход и съм блъснал репатриращия камион. Но това обвинение беше инсценирано от служителите на общинската фирма за репатриране. Смаян съм от брутално държание към един беззащитен инвалид.

Съставиха ми акт и ми направиха проверка за алкохол, която беше отрицателна. В акта пише, че съм нанесъл имуществени вреди на предната броня на камиона. Искам да поясня, че задната броня на моята кола е от пластмаса, а на бронята на камиона е от стоманизирано желязо.

Прилагам медицинско свидетелство от Спешна медицинска помощ .

С уважение: Светослав Добрев 21.07.17 г."

Агресия на <strong class='keys'>полицай</strong> едва не доведе <strong class='keys'>инвалид</strong> от <strong class='keys'>Русе</strong> до инфаркт

Агресия на <strong class='keys'>полицай</strong> едва не доведе <strong class='keys'>инвалид</strong> от <strong class='keys'>Русе</strong> до инфаркт

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари