Полицаи разкриха наркооранжерия, оборудвана на най-високо технологично ниво

0

Наркооранжерия, оборудвана на най-високо технологично ниво, бе разкрита при акция на криминалисти от ОДМВР - София, съобщиха от Областната дирекция.

Модерната наркоплантация бе открита в хода на специализирана полицейска операция, проведена от служители на ОДМВР - София и РУ-Своге. В двора на бившето ТКЗС на с. Искрец криминалистите попаднали на внушителна оранжерия, оборудвана с климатици, въздуховоди, нагревателни лампи, компютърно управляема система за напояване и друга най-съвременна техника за отглеждане, сушене и разпространение на канабис.

В помещението, собственост на 65-годишен софиянец, са намерени стотици саксии с канабисови растения, в различен стадий на зрелост, както и голямо количество растителна маса канабис, подготвена за сушене. На място, в момент на извършване на престъпната дейност, са установени и задържани трима мъже - двама столичани на 25 и 31 години и 38- годишен варненец.

По случая в ОДМВР - София е образувано досъдебно производство. След доклад на събраните доказателства в Софийска окръжна прокуратура, тримата са привлечени като обвиняеми, като на единия е наложена постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“, а на останалите двама- „домашен арест“.

Работата по пълното документиране на случая продължава.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари