Полицаи направиха дарение за детското отделение в Русе

0
Жестът е от страна на Синдикалната федерация на служителите на МВР
Жестът е от страна на Синдикалната федерация на служителите на МВР

Мобилни осветителни тела и бактерицидни лампи бяха дарени днес на отделението по педиатрия в УМБАЛ „Канев“ - Русе 

Жестът е от страна на Синдикалната федерация на служителите на МВР. Техните представители в Русе връчиха дарението на изпълнителния директор на болницата Иван Иванов и началника на детското отделение д-р Ева Цонкова, предаде Русе Медиа.

„Кампанията “Служителите на МВР са достойни хора“ датира от 2018 г. , като до момента са раздадени 60 000 лв. в отделения и деца в нужда. Пожарникари и спасители от синдиката от Русе ще направят и свое дарение днес на децата от Центровете от семеен тип, които ще зарадваме с хранителни продукти за Коледа“, сподели Иван Димитров от СФСМВР - Русе.

Даренията не са кампанийни и не са във връзка с последните събития, в които се желаеше да се направи внушение, че служителите на МВР желаят детските добавки на децата, обясни колегата му от полицейския синдикат Венелин Шопов.

„От две години се правят дарения на много болнични заведения, просто възможностите на федерацията са такива, че не може да се обхванат всички желаещи и нуждаещи. Даряваме по график в болниците, с предимство на детските отделения. Събраните средства са доброволни от наши членове“, каза още Венелин Шопов.

Д-р Ева Цонкова изрази огромната благодарност на отделението и болницата за жеста.

„Показахте, че освен добри професионалисти сте и добри хора с благородни сърца. Живеем в трудни времена и вие доказвате, че условностите, рестрикциите, наложени ни от коронавирусната пандемия, не могат да обезличат основни човешки ценности, каквито са благородството, съпричастността и солидарността“, сподели д-р Цонкова.

С мобилните бактерицидни лампи ще се извършва  по-прецизно щателна дезинфекция и обеззаразяване на стаите, което е задължително след напускането на пациентите. А осветителните тела, които са за работните помещения, ще улеснят работата на персонала.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари