Полицаи броят хората в дискотеките

1

Масирани проверки са извършени тази нощ в дискотеки и клубове в района на Пловдив, пише DCNEWS.

Екипи на полицията, РЗИ и БАБХ са проверили две нощни заведения в Асеновград, нощен клуб в Първомай и нощен бар в Хисаря.

При проверките е установено, че в заведенията масово се превишава разрешеният брой на клиенти, според капацитета им. Наложени са и актове за тютюнопушене на закрито, липса на разрешение за удължено работно време, присъствие на непълнолетни без придружители, а също и наличие на упойващи вещества.

35 души са се веселили снощи час след полунощ в асеновградския фолк клуб „Стори“. Наложени са два акта – един по Закона за българските лични документи и още един – от Регионалната здравна инспекция.

В асеновградската дискотека EXEL е имало 39 души. Наложени са 2 акта по Закона за личните документи, 4 акта за пушене на цигари на закрито от РЗИ и са направени 5 предписания от Българската агенция по храните.

В Първомай е проверен нощен клуб „FX“. Около 2 часа след полунощ там е имало 87 души при капацитет от 70 души. Това е с 52-ма души над допустимите до 50% от капацитета на заведението. Съставени са два акта по законите за МВР и личните документи.

Акт е съставен и на управителя на дискотеката заради липса на удължено работно време. От РЗИ са съставили 6 акта за пушене цигари на закрито на физически лица, а също и акт на управителя на клуба затова, че е позволил тютюнопушене на закрито. 2 акта са съставени и по Закона за закрила на детето. По този закон отново е глобен управителят, тъй като е позволил присъствието на непълнолетни в заведението.

В нощния клуб е открит дилър на райски газ. От него са иззети диспенсър и 100 пълнителя. По случая е образувана преписка.

Глоби ще платят и присъстващи в нощен клуб ADDICT в Хисаря. Там е имало 40 души в заведението. Наложени са два акта за по Закона за личните документи, 4 за тютюнопушене на закрито, а двама души от персонала са задължени да пресдтавят пред РЗИ здравни книжки.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари