Политолог: Румен Радев ще даде гръб за съставянето на кабинет

0
Според него политическата среда ще се изчисти от съмненията, че всичко се случва зад гърба на хората
Според него политическата среда ще се изчисти от съмненията, че всичко се случва зад гърба на хората Снимка: БГНЕС / архив

Темата с ниската избирателна активност не трябва да се абсолютизира

"В известен смисъл Румен Радев е “родител” на двамата лидери на “Продължаваме промяната” и това ще улесни съставянето на правителство. Държавният глава ще им даде гърбът, от който се нуждаят. Това е сложен процес, който ще има своите подводни камъни. Но поне в рамките на година-две ще имаме правителство."

Това заяви пред Българското национално радио политологът проф. Георги Карасимеонов.

Коментарът му идва на фона на безапелационната победа на настоящия президент Румен Радев, който се изправи срещу подкрепения от ГЕРБ проф. Анастас Герджиков в битката за втори мандат на “Дондуков 2”. Радев спечели с 66.72% при 100% обработени протоколи от Централната избирателна комисия.

Според Карасимеонов победата на Радев се дължи на факта, че държавникът е познато лице. Освен това ключова роля е изиграла и основният лозунг - борбата срещу екзистенциален проблем за нашата държава - корупцията и мафиотизацията. Ниската избирателна активност според Карасимеонов е феномен.

Той подчерта, че всяка власт има начало и край, "затова може да се каже, че моделът на управление "Борисов" се изчерпа".

"Ако в партията не се вземат мерки за преодоляване на изолацията, може да се говори за начало на стопяването на партия ГЕРБ".

Интервюто с проф. Георги Карасимеонов можете да чуете в звуковия файл.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари