Политолог: Предложените от Русия условия за спиране на огъня са условия за капитулация

0
Според Мартин Табаков „тази война ще бъде дълга. Това не влизаше в сметката на руските стратези“.
Според Мартин Табаков „тази война ще бъде дълга. Това не влизаше в сметката на руските стратези“. Снимка: bTV, стоп кадър

Руските стратези са изненадани от развитието на войната и тя ще бъде дълга, казва Мартин Табаков

„За съжаление, когато говорим за българските служби, има следният синдром - те предпочитат да съобразяват своето говорене с това, което самите те чуват от политическите фактори в държавата. Всичко това, което чухме по никакъв начин не трябва да ни изненадва като констатация на ресорните служби, с оглед на това, че преди това същите неща ние чухме включително от вече бившия министър на отбраната в това правителство и на базата на това, което въпросните служби чуват от своите ръководители“.

Това коментира специалистът по международни отношения и политолог Мартин Табаков в „Лице в лице“ по bTV по повод искането за проверка защо българските служби в своите доклади казват, че руска инвазия няма да има.

„Предложените от Русия условия за спиране на огъня са условия за капитулация. Няма украински политик, който да приеме тези условия. Когато руската страна дава такива условия, това показва, че преустановяването на конфликта не е приоритет за Русия. Тези условия за примирие са най-краткият път към капитулацията на Киев“, смята Табаков.

Според него „тази война ще бъде дълга. Това не влизаше в сметката на руските стратези“.

А в резултат на войната тепърва ще ставаме свидетели на по-засилен бежански натиск от Украйна, прогнозира Табаков.

Политологът разкритикува „плахата западна подкрепа“ за Украйна на фона на агресията, като за пример посочи въпроса за доставката на изтребители за Киев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    ??!!
    като гледам и слушам „експертите ни“, не се учудвам що държавата ни е на това дередже!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари