Политолог: Идеята на Слави Трифонов за референдума е невъзможна

0
Това е вик на отчаяние и безпомощност и ще се провали с гръм и трясък, смята Христо Панчугов
Това е вик на отчаяние и безпомощност и ще се провали с гръм и трясък, смята Христо Панчугов Видео: NOVA

Очевидно издава тежка липса на въображение, смята Христо Панчугов

Референдум за промяна на формата на държавно управление на България по Конституция не може да има. Това мнение изрази политологът Христо Панчугов в предаването „Денят на живо” по NOVA NEWS.

Дори и в най-доброто подреждане на звездите, идеята на Слави Трифонов е невъзможна. Очевидно издава тежка липса на въображение”, заяви Панчугов. „Проблемът на популистите в световен план е, че трябва непременно да изпъкват. Тоест – да произвеждат радикални идеи, които да водят до внезапно спасение. Явно единствената такава радикална идея, останала в българската политика, е да сменим формата на управление. Тя показва и изчерпването на ИТН. Те предлагат невъзможно за осъществяване нещо. От друга страна – очевидно всички теми, по които можеха да говорят, са се изчерпали. Това е вик на отчаяние и безпомощност и ще се провали с гръм и трясък”, смята политологът.

Според него има и друг въпрос - президентската република не е подходящ за България.

Една единствена президентска република функционира нормално и това е САЩ. Всички останали с президентска форма на управление, с изключение на Франция, са всъщност откровени диктатури”, коментира Панчугов. Според него Слави Трифонов трябва да отговори на въпроса дали харесва настоящия курс на служебното правителство по темата с газа и дали би се подписал под следващия президент, който си изберем.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    3
    😎😎😎🙂
    Абе откъде се навъдиха толкова много !!политолозите !!Стига сте манипулирани народа Няма хора без мозъци...
  • -1
    2
    Пената до Рената
    На к'ви 'апчета си,бро? Дай и на мене малко...
  • 2
    1
    Рената
    Референдум за излизане от ЕС и от НАТО! И референдум за скъсване на дипломатическите отношения със сащ!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари