Политика, правителство и менискуси – бисери от Фейсбук

0
Борисов отива в „Пирогов“ да му оперират менискуса
Борисов отива в „Пирогов“ да му оперират менискуса Снимка: Колаж: Валдес Радев

Тъй като големите телевизии продължават да излъчват селфи-изявления на Борисов и представят превратно политическите реалности, човек ще добие повече представа за положението от коментарите във Фейсбук

 E-vestnik подбра  някои от последните дни:

Гражданинът Борисов е феномен. В едно и също време той е премиер в оставка, в отпуск, в болнични (пети скъсан менискус), съставител на кабинет, наначаващ нови лица в държавни дружества в енергетиката.
Божествен!
Йосиф Давидов

Да обобщим Борисов днес:
1. Партията на Трифонов се казва “Има такава държава”. Ще им прати Дилов и Вельов на преговори, заради доброто старо време.
2. Щом ДБ не иска да си играе с ГЕРБ, значи задължително са с комунистите. Иван Костов му идвал в кабинета да си говорят. ДБ смятат ИТН за чалгари и нямат право да си партнират с тях.
3. Снимките с усмихнат персонал са социологията му.
4. Не е сам като куче, щото кучето Борко му е верен приятел.
5. Пак няма да се кандидатира за президент.
6. Ако другите в парламента не съставят правителство, значи са стархливци и не искат да поемат отговорност.
***
Този човек не приема никаква друга опция, освен неговата. Борисов тотално е отписал политиката, като възможност за решаване на проблемите. Той я възприема като банкетна маса, около която всички трябва да седнат, щото на него така му се иска.
Георги Кадиев

Менискусът му явно има усет, и собствен интелект, защото се повреди точно като свърши и последната консултация при Президента.
Направо менискус с часовников механизъм.
Милен Кирчев Уилкс

Народът е необратимо разделен по въпроса от коя страна на болния крак се слага патерицата. От друга страна, цари пълно единодушие, че това с менискуса е театър
Емил Попов

Сигурен съм, че Тиквата си е изкарал фалшива диагноза за травма по време на мач, за да НЕ ходи в парламента, въпреки, че истинската диагноза му е за друго заведение…
За фалшиви диагнози има наказателна отговорност!
Малин Цветкашки

Актьорите от театър „Иван Вазов“да се запишат на частни уроци по актьорско майсторство при премиера в оставка!
Емилия Спасова

Този не е актьор, а само гьонсурат!
Бисер Борисов

Рядък медицински случай! Човекът с най-калпавия менискус в света. Следва хипертония и дълго болнично лечение. Могат да се подпишат поне десетина послушковци доктори започвайки от Балтов, Мутафчийски, Ангелов, Кунчев и др.!
Альоша Аврамов

Уникат е. Трябва Веждито да му направи бронзова статуя и да му я поставят пред националния стадион….онзи, който щеше да строй!
Меган Крос

Активистите на ГЕРБ се редят пред Пирогов и искат да дарят менискуси.
Цончо Ганев

Та колко менискуса има този човек та все го оперират , не ги разбирам тези работи , но той всяка година операция как издържа ?
Даниела Сандрели

Интригантът Борисов разбра, че правителство няма да има. Затова предизвиква останалите партии към бързо връщане на мандата. Това ще му позволи да запази бухалките си, да продължи да управлява в сянка и да манипулира изборите отново.
Може би е добре да се създаде временен кабинет, предложен от президента. За 2 или 3 месеца да се променят и приемат няколко стратегически важни закона, които да отстранят разсейките на #хунтата, плъзнали в цялото общество. След което Парламентът да се разпусне и да се проведат предсрочни избори, които да бъдат честни.
Това ще е тест за партиите в Парламента – колко отговорни са пред хората, дали гласа си за тях и доколко спазват предизборните си обещания.
Васил Божков (от Дубай)

Толкова ми е гадно вече да слушам Борисов, Харизанов, М. Манов, Деса… всички знайни и незнайни депутати, които тропат по масите като идиоти… всякакви анализатори, социолози и подобни, …влюбените в ГЕРБ малоумни хора, че се чувствам като оня герой от „Дневниците“ на Макс Фриш, който разбрал, че вече няма какво да каже и млъкнал. Вече няма смисъл от каквито и да било приказки…
Всичко изговорихме.
Струва ми се, че всяка критика към новия парламент и новите хора, трябва да спрат за известно време, докато се окопитим от нокдауна в който тръшнаха народа гореизброените.
Дайте му 10 секунди на новия парламент.
На парламентаризма.
Поне 10 секунди, да се изправи…
Виктория Тинтерова

Та да знаете за Тома Биков – днешната шпага на Бойко Борисов. Преди няколко години каза, че се надява Бойко Борисов да е първият български министър-председател, който ще влезе в затвора.
Тома Биков е завършил актьорство за драматичен театър (в ЮЗУ „Неофит Рилски“ – бел. ред.) и три години е бил актьор в Стара Загора.
А днес е зам.-председател на парламентарната група на ГЕРБ.

Още цитати от Тома Биков от светлия му (или тъмен) период:
„Шефът на най-голямата охранителна фирма в софийско, след СИК и ВИС ( Бойко Борисов), даде няколко интервюта. И предизвика интерес. В интервютата си той се оплака, че напуснал МВР, защото го накарали да се деполитизира. С две думи толкова бил привързан към БКП, че решил да зареже кариерата си на пожарникар, но да остане верен на партията. Тогава беше смешен. Днес пак е смешен, но освен това е и министър-председател. Последното трябва да си припомняме по-често.“
„Някой съмнява ли се, че Фандъкова е нещо повече от параван? Скоро научих, че в момента (Борисов) определял дори фирмите, които да доставят кетъринга за коктейлите на общината.“
„А вече е премиер. Човекът от народа, който всяка сутрин отива с кордон от автомобили на работа и не излиза на улицата с по-малко от десет бодигарда около него. Министър-председателят милионер, който кръстосва страната с вертолет и самолет на държавни разноски.“
Та, това е Тома Биков в тази или онази роля според удобния случай.
В очакване на ново изпълнение.
Аглая Коцева

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари