Политическият търтей се селектира предимно в България

5
Важна особеност е, че търтеят по принцип нищо не разбира от ресора си
Важна особеност е, че търтеят по принцип нищо не разбира от ресора си

Политическият търтей е интересно явление.

Селектира се предимно в България, където намира най-благоприятни условия за развитие и размножаване.

И политическите партии съзнателно и амбициозно влагат усилия за подобряване на породата, така, че да отговори най-пълно на изискванията на Партията.

С какво се отличава политическият търтей?

По начало с липсата на качествено образование, завършил странни висши учебни заведения /и то не винаги висши!/, отличаващ се с интелектуална оскъдност, която се компенсира с лична наглост и безсрамие, които да му позволят при тези „качества” да оцелее.

Все пак, както казва Дарвин, оцеляват най-приспособимите, а не най-качествените и най-силните.

Търтеят израства с чувството, че светът му е длъжен и поради това за него няма граници на амбицията му. Той е готов да заеме всякакъв пост с дълбоката увереност, че му се полага и е създаден за него.

Тъй като търтеите не могат да оцелеят на свободния пазар, те се насочват към партиите, които ги приемат с отворени обятия, защото именно от тях подбират банката си с кадри за властта.

Търтеят притежава мили до сърцето на политика качества – слуша, подмазва се, верен е на партията /е, докато е на власт, разбира се/, нищо не разбира и следователно е лесно управлявем и манипулируем.

Търтеят е достатъчно глупав, за да даде повод да го държат с компромати и с пари. Той се чувства значим единствено когато се е присламчил в сянката на властта.

Във всяка партия има не банка „кадри”, а списъци с търтеи.

За които, когато партията влезе във властта, трябва да се погрижи, съответно срещу указания какво трябва да върши или да не върши търтея на позицията, на която е сложен.

Важна особеност е, че търтеят по принцип нищо не разбира от ресора си. Това улеснява неимоверно възможностите на политиците да го корумпират почти веднага, а и да правят каквото си искат, защото той няма капацитета да разбере какво правят.

В България не се търси човек за поста, а пост за търтея! Поради това и администрацията, министерства, агенции, управи, общини, постоянно се разрастват и назначават все нови и нови хора.

Като пример ще посоча прясното решение за язовирите да отговарят ТРИ агенции – по една за всяка от партиите в коалиция „Обединени патриоти”, тоест да намерим достатъчно топли местенца за търтеите, да се назначат на едни заплатки, да усвояват едни парички, да правят едни поръчки, да пълнят черните партийни каси…

А гражданите и бизнеса се чудят към кого да се обърнат, защото в държавата не остана нито една институция, в която служителите да разбират дори защо стоят там.

Всичко това води до чувството за бездържавност и анархия.

Приемаме за даденост едно положение, което е безумно и не трябва да се търпи никъде. И ни убеждават, че това е нормалното – че всички са маскари и търтеи!

И от пчелари знам, че когато ресурсите са ограничени, семейството пчели изгонва търтеите навън от кошера и те умират от студ или от глад.

ТАКА ЧЕ, ВРЕМЕ Е ДА ИЗГОНИМ ТЪРТЕИТЕ!
И ГОСПОДАРИТЕ ИМ!

Елена Гунчева

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари