Политическите сили не се разбраха за ръководството на РИК - Русе

2
ЦИК ще определи председателя, двамата зам.-председатели и секретаря
ЦИК ще определи председателя, двамата зам.-председатели и секретаря Видео: Русе Медиа

Консултациите за състав на Районна избирателна комисия - Русе се провалиха, тъй като политическите сили не успяха да постигнат съгласие за ръководството на РИК.

Така се стигна за пореден път до ситуацията, в която ЦИК ще определи председателя, двамата зам.-председатели и секретаря, предава Русе Медиа.

На консултациите, свикани от областния управител Анатоли Станев, се явиха всички парламентарно представени партии и коалиции в 47-ото Народно събрание. Според решение на ЦИК съставът на РИК-Русе трябва да е от 13 души, като „Продължаваме промяната“ имат право на четирима членове, ГЕРБ-СДС – трима, ДПС – двама, и по един за „БСП за България“, „Има такъв народ“, „Демократична България – обединение“ и „Възраждане“.

ПП предложиха в РИК да влязат четирима юристи – председателя на Адвокатска колегия-Русе Ангел Стефанов, който да бъде и секретар на РИК, Александър Ганчев, Корнелия Добрева и Звезделина Рафаилова.

ГЕРБ-СДС обявиха имената на Николай Братованов, който да бъде и зам.-председател на РИК, Антоанета Йонкова и Миглена Ангелова като представител на СДС.

ДПС предложиха Елиз Халил, която да е и секретар, и Шейнуб Еюб.

„БСП за България“ издигнаха Милена Хинкова за председател.

ИТН поискаха зам.-председателското мзясто за Ина Райчева.

ДБО отново предлагат Стефан Бонев за член.

„Възраждане“ издигна кандидатурата на Лиляна Владимирова или за секретар, или за зам.-председател на РИК.

Политическите сили се обединиха около единственото предложение за председател в лицето на Милена Хинкова, но не можаха да постигнат съгласие за зам.-председателите и секретаря. Нито една от партиите и коалициите не отстъпи, въпреки че областният председател на ДПС Дауд Ибрям напомни, че все пак е редно претенциите да бъдат съобразени и с резултатите от последните избори, имайки предвид, че партии с най-малък процент и депутати искат ръководни позиции.

Така крайното решение за определяне на състава на РИК по отношение на ръководството ще бъде взето от ЦИК.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари