Политическата рулетка се завърта

1
Утре ГЕРБ-СДС ще проведат нови срещи с ДПС, БСП и ИТН
Утре ГЕРБ-СДС ще проведат нови срещи с ДПС, БСП и ИТН Снимка: БГНЕС

Утре ГЕРБ-СДС ще проведат нови срещи с ДПС, БСП и ИТН

По-малко от ден остава преди кандидатът за министър-председател на ГЕРБ-СДС Мария Габриел да отиде на "Дондуков" 2, където държавният глава да ѝ връчи първия проучвателен мандат за съставяне на редовно правителство, пише Агенция Фокус.

През седмицата Мария Габриел проведе срещи с всички парламентарните групи, а нейните първостепенни приоритети за развитието на страната са ясни – освобождаването на Иван Гешев от поста на главен прокурор, приемането на България в Шенген и еврозоната, приемането на законите по ПВУ.

Днес на брифинг в централата лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че дава срок от един ден на ДПС, БСП и ИТН да излязат с позиция дали ще подкрепят правителство с първия мандат. Мария Габриел обяви, че ще бъде предложено експертно правителство, което ще има хоризонт от една година.

По-късно през деня излезе официална информация, че през утрешния ден ГЕРБ-СДС ще проведат нови срещи с ДПС, БСП и ИТН в сградата на Народното събрание преди Мария Габриел да отиде при президента Радев.

Корнелия Нинова заяви, че от БСП ще отидат на срещите, за да чуят какво ще им бъде казано, а след това ще бъде проведено вътрешнопартийно допитване, на което ще бъде взето решение дали да бъде дадена подкрепа, или не. Тя отрече да е било разговаряно за участие в едно бъдещо управление с министри на левицата в него.

От "Има такъв народ" също казаха, че ще отидат на среща с първата политическа сила.

От ДПС запазиха мълчание, а ПП-ДБ ще обявят своето решение, дали ще подкрепят правителство с първия мандат, във вторник след допитване до вътрешнопартийните органи на коалицията.

Единствената партия, която не е поканена на срещите е "Възраждане" с мотива, че програмите на двете партии се различават коренно.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари