Показаха печката, възпламенила изтеклия газ при трагедията в Хитрино

0
В импровизирана съдебна зала в двора на шуменското следствие обвиняемите и прокуратурата имаха възможност да огледат пробойната на влаковата цистерна
В импровизирана съдебна зала в двора на шуменското следствие обвиняемите и прокуратурата имаха възможност да огледат пробойната на влаковата цистерна Видео: bTV

Изнесено съдебно заседание по делото Хитрино. 

В импровизирана съдебна зала в двора на шуменското следствие обвиняемите и прокуратурата имаха възможност да огледат пробойната на влаковата цистерна. От нея след катастрофата в село Хитрино е изтекъл газа, предизвикал взрива, при който загинаха 7 души.

В присъствието и на подсъдимите машинисти Димитър Михнев и Радослав Петков, вещите лица показаха и печка на твърдо гориво, която е възпламенила изтеклия газ пропилен, предаде bTV. Огледът предшества разпитът в съдебно заседание на вещите лица изготвили експертизи на тези доказателства.

„Огледът не ни дава толкова отговори, колкото нови въпроси, които да зададем на вещите лица. С това е ценен този оглед, защото възникнаха допълнителни въпроси”, посочи адвокатът на подсъдимите Ивайло Йорданов.

Петра Свиленова, която е адвокат на частните ищци, посочи, че се потвърждават тезите, които вещите лица са направили в множество експертизи - механизмът за настъпване на събитието е именно такъв, какъвто е описан, тоест източникът на запалване е бил в печката.

Източник: bTV
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари