Покачват се температурите на Бъдни вечер, през уикенда - дъжд и сняг

0
На Рождество Христово времето ще остане сравнително топло, със слаб югозападен вятър
На Рождество Христово времето ще остане сравнително топло, със слаб югозападен вятър

Времето на Бъдни вечер ще е с разкъсана висока и средна облачност.

До обяд видимостта ще се подобри и през деня над много райони ще има и слънчеви часове. Ще духа предимно слаб вятър от запад-югозапад. Дневните температури още ще се повишат и максималните ще са между 11° и 16°.

По Черноморието ще е със средна и висока облачност, която ще се разкъсва и след обяд ще има и слънчеви часове. Преди обяд на отделни места, главно по южното крайбрежие, видимостта ще е намалена. Ще духа предимно слаб вятър от югозапад. Максималните температури ще са 12°-14°. Температурата на морската вода е около 10°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала, информира Агенция „Фокус“.

Над планините ще преобладава слънчево време с разкъсана, предимно висока облачност. Ще духа умерен до силен вятър от запад-северозапад. Температурите още ще се повишат и максималната на 1200 метра ще е около 10°, на 2000 метра - около 3°.

В петък, на Рождество Христово, времето ще остане сравнително топло, със слаб югозападен вятър. Облачността ще е разкъсана, средна и висока, след обяд от северозапад ще се увеличава и вплътнява.

В събота ще бъде облачно, още сутринта в северните и западните райони ще има валежи от дъжд, а до края на деня на много места и в останалата част от страната ще превали. От северозапад ще прониква студен въздух и в Предбалкана и високите полета в Западна България дъждът ще преминава в сняг. В Източна България, където ще продължи да духа слаб до умерен югозападен вятър, температурите ще се задържат високи за края на декември.

В неделя валежите ще продължат, в Южна и Източна България ще са от дъжд. В северозападната част от страната, където температурите ще се понижат ще вали сняг, ще се образува и снежна покривка.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари