Погребения за Цвети, Иво, Искра и Давид

2
Децата на застреляните ни сънародници призоваха за финансова помощ
Децата на застреляните ни сънародници призоваха за финансова помощ

Децата на застреляните ни сънародници призоваха за финансова помощ.

Жертвите на стрелбата в жилищна сграда в Чикаго станаха пет. Простреляна при инцидента 53-годишна полякиня е починала от раните си в неделя, съобщиха американските медии.

"Последната ни среща с полицията беше преди няколко часа, при нас вече е вечер, поради часовата разлика с България. Новината е, че се увеличиха жертвите от престрелката - за съжаление е починала петата жертва. Жена, която е била застреляна веднага след нашите сънародници, така че вече говорим за петима убити в рамките на това ужасно престъпление. Тя не е българка, но това не прави загубата по-малка. Непрекъснато следим ситуацията, в постоянен контакт сме с местните власти и постоянно докладваме в МВнР и на министър Захариева, която редовно информираме", заяви пред БНТ консулът ни в Чикаго Иван Анчев.

По думите му не става дума за престъпление от омраза.

Трагедията се разигра в събота около 17 часа в жилищна сграда на улица "Уест Ървинг Парк" в Чикаго. 67-годишен поляк, пенсиониран строителен работник, излязъл от своя апартамент и отишъл до жилището на съседите си българи, които вечеряли. Открил стрелба и убил на място четирима. След това се качва на горния етаж и прострелва друга своя съседка - 53-годишна полякиня.

Стрелецът е използвал личния си пистолет. Той е арестуван и се води разследване. Според чикагската полиция извършителят е имал проблем с контрол върху гнева си и неведнъж е влизал в пререкание със съседите си.

Късно снощи станаха ясни и имената на убитите българи. Това са Цветанка Костадинова и съпругът ѝ Иво, майка му Искра и нейният съпруг Дейвид, който е американец.

Децата на застреляните Цветанка и Иво пък призоваха за финансова помощ в платформата gofundme.com, за да могат да изпратят в последния им път своите близки.

"Cкъпи приятели, c огромнa cкръб cподеляме нaшaтa болкa зa голямaтa зaгубa нaшите мaйкa, бaщa, бaбa и дядо. Те бяхa нacилcтвено отнети от нac зa един миг вечертa нa 12-ти Октомври 2019 в Чикaго.

Нищоподозирaщите Цвети, Иво, Иcкрa и Дейвид cе бяхa cъбрaли нa cемейнaтa трaпезa, без дa знaят че товa ще им бъде поcледнaтa вечеря нa този cвят. Те бяхa убити зверcки, зacтреляни, без никaквa милоcт от един индивид c пcихични отклонения.

Отпрaвяме зов зa пaричнa помощ, тъй кaто тaзи четворнa трaгедия е финaнcово непоcилнa зa нaше cемейcтво. Помогнете ни дa ги изпрaтим от този cвят, кaкто подобaвa.

Блaгодaрим зa вaшето cъпричacтие!

Некa почивaт в мир!

Дани и Иси"

До момента са събрани малко над 13 000 от необходимите 50 000 долара.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари