Погребаха жертвите от трагедията край Синеморец

3
Близки и приятели се простиха с Григор и 16-годишния му син Радослав
Близки и приятели се простиха с Григор и 16-годишния му син Радослав

Близки и приятели се простиха вчера следобед с 43-годишния Григор Григоров от Разград и 16-годишния му син Радослав, които в петък загинаха при трагични обстоятелства край Синеморец.

Нелепият инцидент стана около обяд в северната част на неохраняем плажЛипите“ край селото, където Радо и още едно момче от разградската компания се разхождали с бащите си.

Докато родителите им били все още на скалите, двамата младежи влезли във водата. Секунди по-късно обаче бурно морско течение повлякло Радослав. Приятелят му повикал за помощ и двамата бащи се втурнали да ги спасяват, морето обаче не се смилило над Радо и баща му Григор, пише „Екип 7“.

Около 12:07 часа за инцидента бил подаден сигнал в Районното управление в Царево. Междувременно в спасителните дейности се включили концесионерът на плажБутамята“ и неговия старши спасител. Двамата заедно с джет успели да открият тялото на 16-годишното момче и да го извадят на сушата. Малко по-късно намерили и тялото на баща му.

В събота те са били транспортирани в Разград от отделението по съдебна медицина в бургаската болница. В града се се прибрали и всички семейства, участвали в злополучната почивка, за да изпратят за последно Григор и сина му.

Само след месец и половина Радослав, който е десетокласник в ПТГ „Шандор Петьофи“, е щял да навърши 17. Баща му е работел като шофьор, майка му е учителка в детската градина под Младежкия дом. Семейството има още едно по-малко момче.

Плажовете край Синеморец са сред най-живописните по нашето Черноморие и привличат туристите с чистите си води и дивото крайбрежие. Колкото и красиви обаче, толкова са и опасни.  За жалост, подобни инциденти са се случвали в района, както по-рано тази година, така и през минали години.

През юни тази година смъртта си там намери и 53-годишен мъж от Ямбол, а на 27 август морето изхвърли край „Бутамята“ труп на човек с неустановена самоличност.

В началото на миналото лято пак на „Бутамята“ край Синеморец се удави 31-годишен разградчанин, а в края на сезона на плажВелека“ загина 66-годишен мъж. 

През 2016 година мъртво течение погуби 40-годишен летовник, четири години по-рано двама мъже от столицата намериха смъртта си на „Липите“ докато опитваха да спасят давещи се деца.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари