"Погалени вълшебства" с Мирела Венциславова

1

СНЦ „Дунавско сияние“- Русе, съвместно със специализиран сайт „Ние Ви чуваме“, организират на 28 септември в град Ямбол втора самостоятелна изложба на  русенската графичка Мирела Венциславова.

25 нови творби под наслов „Погалени вълшебства“ ще подреди младата художничка в Ритуалната зала на града. Събитието се провежда с любезното съдействие на Общинско предприятие „Туризъм и култура“ към Община Ямбол и е по повод Международния ден на хората без слух, отбелязван всяка година в последната седмица на м. септември.

В тази връзка, за присъстващите хора със слухови проблеми,  ще бъде осигурен преводач на жестов език в лицето на Силвия Осиковска, една от най-добрите професионални преводачи на жестмима.

21-годишната Мирела Венциславова е възпитаничка на НУИ „Проф. Веселин Стоянов” - Русе и е носител на грамоти и отличия от редица престижни национални и регионални конкурси и фестивали. През 2017 г. прави Първата си  самостоятелна изложба  -„Сътворени от тишината“. Мотото й не е случайно, тъй като художничката е със слухова загуба и сътворява своите вълшебства в царството на абсолютната тишина.

Мирела Венциславова се изявява и като илюстратор. Нейни творби красят Литературен Алманах „Още са живи крилатите хора“ и поетичен сборник „Молитва“, издания на Русенския филиал на Съюза на свободните писатели в България.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари