Осакатиха куче след кастрация в русенския приют за животни

8
Русенци правят подписка с искане доктор Емил Молнар да бъде уволнен
Русенци правят подписка с искане доктор Емил Молнар да бъде уволнен

Куче е жестоко осакатено след кастрация в Общинския приют за животни в Русе.

Това съобщиха преди дни от Сдружение за защита правата на животните.

Русенецът Ивелин Николов е забелязал кучето да лежи безпомощно в двора на приюта след операцията, раната е имала отваряния, но никой не е взел мерки. Така след 3 дни на животното му излезли вътрешностите и Николов го извежда от приюта, като го настанява по спешност в клиника "Здравец". В момента кучето се възстановява, а по-късно ще му бъде потърсен дом.

Ивелин Николов публикува в социалната мрежа снимки на кучето, което се казва Бела, преди пръскането на раната и след това. Кадрите са потресаващи.

Оказва се обаче, че ще бъде сезиран за това, че е извел куче от приюта без да го осинови. Тоест докато е събирал червата на животното, е трябвало да попълни декларацията за осиновяване. Такъв бил законовият ред.

Общинският приют в Русе е под прякото ръководство на Стамен Савов, в качеството му на директор на ОП "Комунални дейности. 

"Имаме награда за най добър приют на Балканите, но това никой не го отчита...Сега тука от някакъв случай ще правим сензации във Фейсбук и кво? Избори наближават, да не сте от някоя друга политическа партия случайно?", обръща се господин Савов към загрижените доброволци по повод инцидента с кучето с изсипани черва след кастрация.

От Сдружение за защита правата на животните считат, че трябва да бъде сложен край на подобно безхаберие в България и в Общинския приют в Русе.

Организирана е подписка, в която се настоява за уволнението на доктор Емил Молнар, който е извършил кастрацията на Бела.

 

Ето какво точно споделиха от сдружението:

"Приятели, дойде моментът, в който всеки един от Вас може да приеме каузата за това куче лично и със сърце да допринесе за справедливостта по този касапски случай.

Тук няма значение от коя организация сте или от кой край на България или света! Правим го за животните! Само и единствено заради тях! Искаме от тук нататък доктори които не могат да кастрират качествено и безопасно за живота на кучетата и котките да не извършват операции! Искаме оставка на доктора извършил не само неуспешната операция, но оставил животното да се мъчи в кръвта и червата си!

Всеки един може да принтира файла и събере подписите на познати и приятели , на които им пука за живите същества! Особено за тези които нямат кой да ги защити, вързани на верига извън града!

Те нямат глас, ние сме техният глас ! Ние трябва да защитаваме по слабите от нас! Моля всеки който сподели, коментира или следи случая да принтира няколко странички с редове и да събере подписите на хората!

Ние ще бъдем официално и пред Съдебната палата в събота от 12 на обяд.

Заповядайте, ако можете и имате желание! Елате с домашните любимци. 

Кучето наистина е най доброто същество което винаги ще обича човека! Никое от тях не заслужава такава съдба! Моля Ви помогнете ни да потърсим заедно сметка на виновния!

П.С. Оставете само номерирането на нас след като съберем всички подписи!

Благодаря Ви хора! Вие правите нещо към по-доброто!"

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари