Подновяват протестите срещу Иван Гешев в деня на Независимостта

1
Те са по инициатива на  "Правосъдие за всеки"
Те са по инициатива на "Правосъдие за всеки" Снимка: "Правосъдие за всеки" / архив

Инициативата "Правосъдие за всеки" подновява протестите пред Съдебната палата, с които настояват за сериозни реформи в системата.

Протестът ще се проведе в деня на Независимостта (22 септември).

"И този парламент си отиде без да започне дори Съдебната реформа. Специализираните съдилища и прокуратури, както и Висшият Съдебен съвет и главният прокурор остават отново! В Европейския парламент България стана център на безпрецедентен дебат за огромната корупция, кражбата на бюджетни и европейски пари и избирателно действащото правосъдие, контролирано от политици и олигарси, по повод наложените санкции по закона "Магнитски", наложени от САЩ. Ще избираме трети парламент за една година, а този срамен състав на ВСС пак поръчково ще избира нов председател на ВКС!

Време е да заемем по- активна и дори гневна позиция като гражданско общество и да принудим политиците най - после да си изпълнят обещанията в следващото Народно събрание, добре е да го направим сега, докато не е станало безнадеждно късно!

Подновяваме нашите редовни протести след лятото на политическото бездействие в Народното събрание.

В деня на Независимостта, 22-ри септември, нека се обединим на Площада, за да отстоим Народния суверенитет в мирно време и да си отвоюваме държавата от Мафията!", посочват организаторите на проявата.

ФрогНюз припомня, че протестите пред Съдебната палата се случваха ежеседмично в разгара на антиправителствените демонстрации през лятото на миналата година. Протестът тази седмица се случва на фона на неуспешните дебати за съдебната реформа в 46-тото Народно събрание. В крайна сметка единственото, което успяха да постигнат депутатите, бе да отнемат Бюрото за защита на свидетелите от главния прокурор и да прехвърлят структурата на подчинението на правосъдното министерство.

Голямата съдебна реформа обаче остана “на трупчета”. Така наречените протестни партии дадоха сериозна заявка, че ще случат съдебната реформа, но до такава не се стигна. Краткият живот на 46-тия парламент не стигна и за закриването на специализирания съд и прокуратура, които се считат за инструмент за политически поръчки.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари