Подлезът на Централна гара за пореден път възмути русенци

0

Състоянието на подлеза на Централна гара в Русе за пореден път възмути русенци

Снимки, публикувани в социалната мрежа, предизвикаха множество коментари за окаяното му състояние. Мястото е запуснато, таванът се разпада, а железните решетки придават още по-страховит вид на иначе така необходимото съоръжение от градската инфраструктура. 

"От много години е така и никой не обръща внимание", пише русенка. 

"Навремето беше много хубаво Всичко работеше а кафето беше прекрасно. Сега е кочина и почти всички подлези в града са така", гласи друг коментар във фейсбук групата "Русе". 

Градските подлези в Русе са запуснати и не е чудно, че упорито се избягват от нормалните хора. 

В началото на годината общината обяви, че се планира ремонт на подлеза на Централна гара при затопляне на времето.  Констатацията на общинска комисия установи, че "подлезите не застрашават сигурността на преминаващите, но са в лошо състояние, неестетични са и създават дискомфорт."

Много от тях не се използват по предназначение и това е довело до прекомерното им замърсяване. Най-честите повреди по тях са течове, липса на осветление и на отводнителни решетки.

Проблем при повечето подлези се оказва нарушаването на хидроизолацията“, коментира зам.-кметът на Русе Магдалина Илиева.

Дали ще се извърши ремонт на подлеза на Централна гара още това лято предстои да разберем. 

Дотогава русенци най-вероятно ще продължат да ги заобикалят. За всеки случай. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -3
    3
    Русенец
    Има много живот там ,Русе има проблеми с паркирането да се преустрои на платен паркинг и да има патека за преминаване ще има милион желаещи да паркират .Ама требе малко акъл от някъде да дойде.Наще управи знаят само знаци да правят нищо друго.
  • 14
    2
    оня
    до минувача: ако погледаш тв Дискавъри, ще видиш проекти, за подземни комуникации каквито не си сънувал. Но не и за Русе.
  • 17
    1
    Минувач
    Заривайте го туй ненужно нещо. Течовете нямат оправяне без да се разкрие конструкцията отгоре. Под земята се вкарват колите, не пешеходците. Предгаровия площад е за тотално препроектиране. В сегашния вид си е изживял времето.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари