Подкрепата на ДПС за Герджиков е по подразбиране

0
Битката на силите на злото срещу силите на промяната не остава много място за междинни играчи
Битката на силите на злото срещу силите на промяната не остава много място за междинни играчи Снимка: БГНЕС / Архив

Подкрепата на ДПС за Герджиков е по подразбиране

Не съм изненадан от съгласието на ректора да бъде лице на последния опит на ГЕРБ да се върне в играта на голямата политика у нас, макар че очаквах ректора на най-старото висше учебно заведение да се придържа към по-високи стандарти на политическо представителство.

Борисов ще изчезне от новините, защото неговото лице напомня на избирателя за истинския "мастър" зад Герджиков.

БСП също изигра партията с "непартийния" Радев, ако си спомняте.

Изобщо играта с непартийни кандидати само показва колко слаби са партиите у нас в способността си да правят големи политики. В същото време показват и разделението при тези избори на битка на ГЕРБ, ДПС и силите на статуквото, срещу силите на промяната /колкото и условна да е тази битка/. В нея човек трябва да се самоопредели - дали гласува за президента на Борисов и Пеевски /няма никакво значение наетото от тях лице за президент/ или за Промяната, която ражда странни обединение на хора.

Много бих искал ДБ да издигне свой кандидат за да покаже, че не всички, които са против Борисов и Пеевски, са зад Радев и така да не позволи на частта от своя електорат да не мигрира към Герджиков /защото ще има и такива/. Тази част от обществото, между Радев и Герджиков, трябва да бъде подкрепена, да бъде особена и показана като алтернатива не за друго, а защото битката между военните и полицаите, не може да бъде битка на мислещите българи и не може да роди друго освен конфронтация.

От друга страна, битката на силите на злото срещу силите на промяната не остава много място за междинни играчи. Виждате каква мобилизация има сред кръговете на ДПС и ГЕРБ, която идва само да ви напомни, че те чакат своя шанс да се върнат на власт, и тази опасност е реална.

Борбата срещу нея е водещия приоритет, задача над задачите, и оставя всички други съображения на заден план. Въпросът обаче е дали Радев да спечели на първи тур и какъв сигнал това ще изпрати.

Илиян Василев

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари