Подходящи ли са контактните лещи за подрастващи?

0
Кога моето дете ще бъде достатъчно голямо, за да носи контактни лещи?
Кога моето дете ще бъде достатъчно голямо, за да носи контактни лещи?

Контактните лещи предлагат няколко предимства за възрастните, а и децата, когато трябва да се коригира тяхното зрение.

Но въпросът, който занимава много родители е: „Кога моето дете ще бъде достатъчно голямо, за да носи контактни лещи?“

Децата могат да носят контактни лещи и в много малка възраст. В действителност някои бебета носят контактни лещи, което се дължа на заболявания на очите, което е резултат от вродени проблеми.

В проучване, което е извършено наскоро от американски специалисти, се установява, че децата с късогледство, които са на възраст 8-11 години, употребяват еднодневни контактни лещи. Но 90% от тях имат проблеми с поставянето или премахването на контактите и се обръщат за помощ към родителите си.

Много деца са активно спортуващи. Контактните лещи предлагат редица предимства пред очила, когато трябва да се извършват по-активни дейности. Лещите не се запотяват или падат, подобно на стандартните очила. Те също така осигуряват по-добро периферно зрение от очилата, което е важно за почти всеки спортист.

Има дори и контактни лещи със специални нюанси, които помагат на децата да видят топката по-лесно. Тези контактни лещи могат да бъдат поръчани от оптика Пловдив или друго населено място в страната ни.

За спортистите най-добрият избор си остават по-меките контактни лещи. Те са по-големи и прилепват по-близо до окото, в сравнение с твърдите лещи. Това ги определя, като по-практични и ефективни, когато се извършват упражнения или състезания.

При появата на късогледство твърдите лещи си остават най-добрият вариант. Те са по-дълго трайни и ефективни, когато трябва да се коригира зрението, в сравнение с останалите видове оптични продукти.

Изследователите също така установяват, че мултифокалните меки контактни лещи могат да бъдат ефективни за контрол на късогледство. Мултифокалните контакти са специални лещи, които имат различни свойства и функции, които са налични в различните зони на оптичния продукт. Те се предлагат в оптика София, Варна и други градове.

Контактните лещи могат да направят чудеса за самочувствието на децата. Много деца не харесват начина, по който изглеждат с очила, което се отразява и на тяхното отношение към алтернативното коригиране на зрението. Понякога дори резултатите в училище или спорта могат да бъдат доста по-благоприятни, благодарение на употребата на контактни лещи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари