Подготвят временния паркинг за камиони на булевард “Тутракан“

0

Временният паркинг за камиони, който се изгражда край Пристанищния комплекс на булевард “Тутракан“, се очаква да е готов до средата на следващата седмица.

Предложението за такъв вариант, който да разтовари опашките от изчакващи тирове, е на областния управител на Русе Галин Григоров.

Днес Галин Григоров и неговият заместник Валентин Колев се запознаха на място с дейностите по изграждане на временния паркинг. Капацитетът му ще е около 60 камиона, което ще скъси опашките на ГКПП „Дунав мост“ при Русе с около 1,5 км, съобщи Русе Медиа.

Мярката е временна и тя се налага поради изключително интензивния трафик в последните седмици. Това се дължи и на факта, че в страните от Европа има коридори, които ограничават движението на товарни автомобили, а по границата със северната ни съседка от тази сряда (25.03.2020 г.) функционират само  два гранично-контролно пропускателни пункта за транзитния трафик, а именно при Русе и Видин.

Понастоящем е създадена организация с Областната дирекция на МВР и при необходимост камионите могат да бъдат спирани в Южна и Централна България. В краен случай тировете могат да изчакват и в района на община Бяла.

Ръководството на Областна администрация Русе изказва благодарността си за оказаната подкрепа на директора на „Пристанищна инфраструктура“ в Русе Стоян Христов, съобщиха от областта.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари