Починалото от побой дете е имало травми от три различни периода

0
Психиатрична експертиза е установила, че осиновителката е вменяема и може да участва в наказателен процес
Психиатрична експертиза е установила, че осиновителката е вменяема и може да участва в наказателен процес Снимка: БТА

Психиатрична експертиза е установила, че осиновителката е вменяема и може да участва в наказателен процес

Ново обвинение ще бъде повдигнато на осиновителката на 2-годишното момиченце от Пловдив, което почина в болница след близо месец борба за живот. Жената беше задържана, а твърденията ѝ са, че тежките травми детето е получило вследствие на падане от леглото. Лекарите обаче изразиха съмнение, че то е било пребито. Този път прокуратурата ще проверява и дали социалните власти правилно са проследили как осиновителката е отглеждала момиченцето, съобщава NOVA.

„Делото още вчера е изпратено на Окръжната прокуратура в Пловдив за причинена смърт по непредпазливост, вследствие на умишлено нанесена тежка телесна повреда. От експертната справка става ясно, че причина за смъртта е тежка черепно-мозъчна с отток. По делото има депозирана медицинска експертиза, която очертава три групи телесни повреди. Това означава, че в три различни времеви периода са му нанасяни телесни повреди - хематоми, охлузвания, натъртвания по цялото тяло. Обвинението касае домашно насилие. Предстои аутопсия на детето”, коментира зам.-районният прокурор на Пловдив Атанас Илиев.

Психиатричната експертиза на жената е установила, че тя е вменяема и може да участва в наказателния процес. Прокурорът обаче уточни, че в нея е липсвало всякакво майчинско чувство. Нито веднъж тя не е попитала какво е състоянието на осиновеното от нея дете. Единствено я вълнувало как ще се отнасят с нея в ареста.

Част от материалите по делото са и за работата на социалните служби. „Нямам никакви притеснения. Майката е посетена регламентирано три пъти, а останалите посещения са били нерегламентирани и са отразени със съответните протоколи. Тоест, проверките не са само три”, уточни директорът на „Социално подпомагане” - Пловдив Надя Танева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, трябва да ти призная нещо. Аз съм далтонист.
- Скъпи, и аз трябва да ти призная нещо. Не съм от Перник, а от Нигерия!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари