Почина Георги Харалампиев - Ампето

1
Ампето е бил начело и на русенския тим "Дунав"
Ампето е бил начело и на русенския тим "Дунав" Снимка: Фейсбук

Ампето е бил начело и на русенския тим "Дунав"

Почина бившият футболист на Славия, Ботев Пловдив и националния отбор Георги Харалампиев. За това научаваме от съобщение на "Славия" във Фейсбук.

"На 80-годишна възраст почина бившият атакуващ халф на Славия и националния отбор Георги Харалампиев. Ампето е роден в София и е юноша на “белите”, а в представителния отбор има три периода, записвайки 200 мача и 25 гола в шампионата. Полуфиналист е в турнира за Купата на носителите на европейски купи през 1967 година. В евротурнирите има 16 двубоя и 1 попадение за “белите”. Носител на купата на страната през 1964 и 1966 година, вицешампион през 1967 година", съобщават от "Славия" във Фейсбук.

В мъжкия национален отбор Харалампиев има 4 изиграни мача, а в младежкия – 5.

Като старши треньор води Славия в част от сезон 1996-97. Работил е дълги години в детско-юношеската школа на клуба. Бил е начело на Металург (Перник), Дунав (Русе), Беласица и Добруджа.

Във футболната си кариера легендата на “белите” играе още за Ботев (Пловдив) и Чардафон (Габрово).

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари