Почетоха загиналите при изпълнение на служебния си дълг пожарникари

1

Областният управител на област Русе Галин Григоров и неговият заместник Валентин Колев участваха в ритуала по поднасяне на венци и цветя и отдаване на почит пред паметника на загиналите при изпълнение на служебния си дълг пожарникари.

„Чест е да бъда отново заедно с Вас! Използвам момента, за да Ви пожелая здраве и със същия боен дух и професионализъм да продължавате да отстоявате своята достойна професия!

Изказвам Ви и благодарност за това, което направихте през последните няколко месеца в една сложна епизоотична обстановка! Вие бяхте хората, които помогнахте да се справим с последиците от африканската чума по свинете! Без Вас наистина нямаше да се справим!“ заяви Григоров.

В края на словото си той благодари на пожарникарите за всичко, което правят, за да може населението да се чувства защитено и призова още веднъж да си спомним за хората, на които разчитаме в тежки за нас моменти и никога да не забравяме тези от тях, които са жертвали своя живот, за да спасят нечий друг.

Също така областният управител удостои с отличието „Почетен медал“ на МВР началникът на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Бяла главен инспектор Красимир Владов. Наградата се връчва за проявена инициативност, както и за постигнати високи и трайни резултати при изпълнение на служебните задачи.

По време на церемонията със заповеди на директора на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ и директора на РДПБЗН Русе комисар Димитър Павлов бяха наградени и още 12 служещи в системата на пожарната безопасност и защита на населението.

Проявата се организира ежегодно и е част от честванията на професионалния празник на българските пожарникари, които се провеждат през „Седмицата на пожарната безопасност“.

Сред присъстващите да засвидетелстват своята почит и уважение бяха още директорът ОДМВР Русе ст. комисар Теодор Атанасов и неговият заместник комисар Илиян Енчев, началникът на Районен център 112 Полина Трендафилова, директорът на дирекция „Екология и транспорт“ в Община Русе Георги Игнатов и др.

Веднага след церемонията областният управител Галин Григоров заедно с заместника си Валентин Колев се запознаха с напредъка по ремонтните дейности на сградата на Първа районна служба по пожарна безопасност и защита на населението.

Припомняме, че ремонтът се извършва по трансграничен българо-румънски проект с европейски средства и съфинансиране от държавния бюджет, като сумата за българската страна е приблизително 4 милиона лева. От другата страна на р. Дунав – в Гюргево се предвижда построяването на работилница за техническо обслужване и ремонт на пожарни автомобили, като идеята е там да се изпращат за ремонт и русенските пожарни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Приемате ли тази жена за Ваша законна съпруга?!?!
- Приемам!
Отчето погледнал към младоженката и рекъл: - Момче, пак те питам..

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари