Побойниците от автобуса излизат на свобода

0
Младежите: Съжаляваме за постъпката си
Младежите: Съжаляваме за постъпката си

Младежите: Съжаляваме за постъпката си

Хулиганите са ученици в спортното училище “Васил Левски

Софийският районен съд пусна на свобода четиримата непълнолетни, обвинени за нападение над 14-годишно момче в градския транспорт. Денис И., Дейвид Л. и Христо И. ще бъдат под надзора на Детска педагогическа стая. Четвъртият участник в гаврата – Антон, остана без мярка за неотклонение, пише Труд.

Пред съда младежите заявиха, че съжаляват за постъпката си. На 21 февруари около 20.00 часа, в автобус №404 в София, те съблекли и отнели от 14-годишно момче тениската му с емблемата на ЦСКА и червен суичър, оставяйки го голо до кръста. Ударили го по лицето и заплашили, че ако не се съблече, ще го пребият. Двама от побойниците са на по 15 години, другите – на 16 и 17. Четиримата младежи бяха задържани след проверка на записите от камерите в автобуса и разпознати от пострадалото момче. Те бяха в ареста за 72 ч. и прокуратурата им повдигна обвинение за грабеж.

И четиримата са ученици от столичното 166-о спортно училищеВасил Левски”. 14-годишната им жертва, която учи в друго спортно училище – “Генерал Владимир Стойчев”, ден след инцидента спечели сребърен медал в Републиканското първенство по самбо.

По информация на “Труд” прокуратурата ще протестира пускането им на свобода и на 5 март Софийски градски съд ще решава дали да бъдат върнати в ареста.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари