По време на мощния трус в Мексико е наблюдавано странно явление

84
Малко след началото на труса небето над Акапулко е било озарено от светкавици
Малко след началото на труса небето над Акапулко е било озарено от светкавици

Малко след началото на труса небето над Акапулко е било озарено от светкавици

При мощното земетресение, разтърсило Мексико и отнело живота на най-малко един човек, е пострадало и летището на курорта Акапулко, предаде Ройтерс.

Прозорците на контролната кула на летището са счупени, а плоскости от таваните са рухнали на пода, показват кадри в социалните мрежи.

Трусът е повалил дървета по хълмовете около Акапулко, а по време на самото земетресение са се отчупили големи скали, които препречили пътищата. Много сгради в курортния град са повредени.

Малко след началото на труса небето над Акапулко е било озарено от светкавици. Подобно необичайно явление е било наблюдавано и в небето над столицата Мексико, където трусът също беше усетен силно.

Кадри от необичайното "светлинно шоу" се появиха в социалните мрежи. На тях се вижда тъмно небе, набраздено от сини, бели и розови светкавици. Мнозина потребители говорят за Апокалипсис.

За странни светкавици и светлини се е съобщавало и по време на други земетресения по света, отбелязва Ройтерс. Често онези, които ги видели, имат религиозни обяснения за тях. Сред учените няма консенсус какво ги предизвиква. Те ги наричат "земетръстни светлини". Едно от обясненията за тях е, че при триенето на движещите се от земетресението скали се поражда електрическа активност.

Същите светлини са били наблюдавани и по време на катастрофалното земетресение в Мексико през 2017 г.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари