Пловдивчанинът, убил жена си заради чаша ракия, застава пред съда

0
Николай често биел Мария и тя ходела на работа със синини по главата и тялото
Николай често биел Мария и тя ходела на работа със синини по главата и тялото Снимка: вестник 24 часа

Николай често биел Мария и тя ходела на работа със синини по главата и тялото

48-годишният пловдивчанин Николай Натев, който на 28 юли тази година преби до смърт съпругата си Мария, защото му изпила чаша ракия, се изправя пред съда.

Окръжна прокуратура - Пловдив, внесе обвинителния акт срещу него и той ще отговаря за умишлено убийство, извършено в условията на домашно насилие.

Николай и Мария били семейство от 2008 г. Първоначално се разбирали, но впоследствие отношенията им се влошили. Той работел като майстор на инсталации и подови плочки, а жената била хигиенистка във фитнес зала. Двамата употребявали алкохол. Николай често биел Мария и тя ходела на работа със синини по главата и тялото, съобшиха от прокуратурата в Пловдив.

На 28 юли 2021 г. към 18:30 часа Николай се прибрал от работа в дома им и двамата отново седнали да пият. В един момент жената издърпала чашата с ракия от ръката на съпруга си и я изпила. Той се ядосал и те отново се скарали. Николай започнал да ѝ нанася удари в корема и гърдите, а след това и с летва от подматрачна рамка по тялото. В един момент я оставил и заспал в другата стая. След няколко часа се събудил, отишъл да провери какво прави съпругата му и разбрал, че е мъртва. Тогава се обадил на тел. 112. Пристигналият на място медицински екип установил смъртта на жената.

Николай Натев е с мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Предвиденото от закона наказание за престъплението, в извършването на което е обвинен, е лишаване от свобода от петнадесет до двадесет години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Предстои Окръжен съд - Пловдив, да насрочи заседание по делото.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари