Плодове за обяд и зеленчуци за вечеря пазят сърцето

1
Скорбялните снаксове между храненията увеличават риска от смърт с 50 процента
Скорбялните снаксове между храненията увеличават риска от смърт с 50 процента

Китайски учени препоръчват плодове за обяд и зеленчуци за вечеря, без снаксове между храненията, срещу рак и сърдечносъдови болести, съобщи в. "Дейли мейл", цитиран от БТА.

Специалистите от медицинския университет в Харбин са търсили връзката между хранителните навици и здравето, като са анализирали данни за повече от 21 000 американци на възраст над 30 години, участвали в национално изследване от 2003 г. до 2014 г.

Резултатите показват, че скорбялните снаксове между храненията увеличават риска от смърт с 50 процента, а от смърт от сърдечносъдово заболяване с 44-47 процента.

Западният модел обяд - с рафинирани зърнени храни, сирене и колбаси (т.е. сандвич) увеличава с 44 процента риска от смърт от сърдечносъдово заболяване.

Консумацията на плодове, зеленчуци и млечни продукти по определено време обаче намалява риска от преждевременна смърт от различни болести.

Всеки модел на хранене на участниците е категоризиран според предпочитанията, както и според похапванията между храненията.

Западният модел на вечеря съдържа предимно рафинирани зърнени храни, твърди мазнини, захари и яйца. Ако той бъде заменен със зеленчуци, рискът от смърт от сърдечносъдова болест намалява с 23 процента и с 31 процента по друга причина.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари