Пластмасови контейнери горяха тази нощ в квартал „Дружба“

0

За късмет снощи не е имало коли в близост до тях

Два контейнера за разделно сметосъбиране са били опожарени тази нощ в русенския квартал „Дружба“ 3. Съседи коментираха, че е възможно да са умишлено запалени или огънят да е предизвикан по невнимание от клошари. До тях често вечер паркирали и автомобили, но за късмет снощи не е имало коли в близост.

В същото време от Община Русе съобщиха, че с 16 хиляди тона е нараснало количеството на постъпилите за отсортиране битови отпадъци в регионалното депо. Увеличил се и обема на предадените за последващо рециклиране, като при тях най-голям е делът на хартиените и картонените опаковки.

Според специалистите увеличението се дължи на въведеното миналата година ново работна време на Инсталацията за предварително третиране на битовите отпадъци за общините Русе, Ветово, Иваново, Сливо поле и Тутракан. От Община Русе отбелязват, че миналата година на регионалното депо са изхвърлени и със 7 000 тона по-малко отпадъци в сравнение с предходната година.

За почистването на 51 нерегламентирани сметища на общински терени са дадени 250 000 лева и са изнесени 1 960 тона отпадъци.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари