Пламен Стоилов: Три дрона следят от въздуха пожара в Дунарит

2
Няма данни за взрив при пожара във военния завод „Дунарит“ в Русе, ситуацията се следи непрекъснато
Няма данни за взрив при пожара във военния завод „Дунарит“ в Русе, ситуацията се следи непрекъснато

Няма данни за взрив при пожара във военния завод „Дунарит“ в Русе, ситуацията се следи непрекъснато.

Това каза кметът на Русе Пламен Стоилов в интервю за дневния информационен блок „Добър ден“ на Радио „Фокус“

„Малко след 11:00 часа е подаден сигнал за пожар в един от производствените участъци на един от цеховете. Незабавно е задействан протоколът за действие в подобни случаи. Евакуиран е целият персонал на завода, изолиран е производственият участък.

В административната сграда са ръководството на завода, както и ръководителите на силите на Единната спасителна система – Пожарна безопасност и защита на населението, ОДМВР - Русе, Бърза и неотложна медицинска помощ. На този етап няма данни за пострадали хора.

Принципът в подобни ситуации е да се изчака пожарът сам да затихне, след което се пристъпва към отстраняване на щетите и изясняване на причините за инцидента. На този етап няма данни за взрив“, обясни кметът на Русе.

Пламен Стоилов допълни, че обстановката се следи непрекъснато, като са осигурени и три дрона, за да се следи от въздуха дали пожарът няма да тръгне от производствения участък към горската територия, в която се намира заводът.

„На този етап няма такава информация, предприети са всички мерки около и вътре в завода, за да се контролира ситуацията. Кметовете на близките населени места, които са застрашени при евентуален взрив – село Николово и град Мартин, са предприели необходимите действия. Децата са изведени от детските градини и училищата на безопасно място. Населението е информирано за ситуацията, за да се предприемат необходимите действия“, каза още кметът. Пламен Стоилов обясни, че пътищата в посока Мартин – Николово и Русе – Николова са затворени с оглед да не се допуска движение на автомобили.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари