Пламен Стоилов: Съветвам новия кмет да си пази гърба

2
Прекалено много хора носих на гърба си осем години, които не заслужаваха моето доверие, а аз им вярвах
Прекалено много хора носих на гърба си осем години, които не заслужаваха моето доверие, а аз им вярвах Видео: Русе Медиа

Пламен Стоилов сподели и какво са му стрували последните 10 години във властта – две като областен управител и осем като кмет на Русе.

Хората обикновено оценяват работата на такива като мен, заемащи определена позиция, след години. Тази оценка е на базата на това, което е видимо и остава – при мен това са 422 малки и големи обекти. За мен оценката на хората е това, което получавам в ежедневните хора с тях, особено и сега. Аз винаги съм бил от този тип кметове, който е близо до хората. Винаги съм си вдигал телефона, имам записани 9000 номера на граждани, на които съм решавал проблеми. Някои от хората бързо забравят, други помнят, но знам, че когато някой ти е помогнал, трудно го забравяш. Така че времето ще покаже“. заяви на последната си пресконференция кметът Пламен Стоилов, предава Русе Медиа.

Той сподели и какво са му стрували последните 10 години във властта – две като областен управител и осем като кмет на Русе.

През цялото време съм си изпълнявал в пълен обем и с максимална енергия и желание задълженията. И гледам с открито лице хората. Никога властта не ми е била самоцел. Няма вечни хора, няма вечни кметове. Тия 10 години ми костваха твърде много, и като напрежение, и като поражения в личен план, които поемаш. Най-странното е, че когато беше началото на кампанията, всички викат – давай, продължавай, нищо, че те плюят, ти си свикнал. Какво значи свикнал? Ти работиш добре, вършиш си работата, някакви хора, на които им е платено, те плюят. Така че не съжалявам за това, което се случи. Може би е за добро“, каза Стоилов.

Кметът призна, че като всички хора, и той е допускал много грешки. „Ако трябва да кажа за кое съжалявам най-много, това е, че не можах да помогна на всички хора, които са искали да получат някаква подкрепа. Това е в емоционален план по отношение на работата с хората. А иначе като лични грешки това е, че прекалено много хора носих на гърба си осем години, които не заслужаваха моето доверие, а аз им вярвах. Така че ще посъветвам новия кмет да не бъде толкова доверчив, да си пази гърба и да внимава с екипа“, заяви още Пламен Стоилов.

Утре, 6 ноември, е последният работен ден за зам.-кметовете от екипа му, които са подали заявления за освобождаване. Зам.-кметът по европейско развитие Страхил Карапчански отрече слуховете, че ще остане на същата позиция в екипа на новия кмет Пенчо Милков.

Вчера съм подал заявление за освобождаване и утре ще бъде последният ми работен ден. Благодаря на г-н Стоилов, че на 27 години ми гласува доверие и ми даде шанс да бъда част от неговия екип и да дам своя принос за изпълнение на управленската програма. Аз искрено вярвам в ценности като солидарността, като екипността и считам, че това е единственият правилен ход, който мога да предприема. Идвайки с него в този екип, да си тръгна с него“, заяви Карапчански. Той ще продължи да преподава в Русенския университет, а му предстои специализация в Париж в Академията за висши държавни служители във Франция, след като е бил одобрен за държавна стипендия на френското правителство.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари