Пламен Стоилов: Русенци трябва да знаят, че когато става дума за въздуха - пълната истина на 100%

4
Няма да допусна на територията на града да работи предприятие, което трови гражданите. Ще бъдем безкомпромисни, закани се кметът
Няма да допусна на територията на града да работи предприятие, което трови гражданите. Ще бъдем безкомпромисни, закани се кметът Видео: Русе Медиа

Десетки сигнали за обгазяване на Русе със задушлива миризма на нефтопродукти снощи са подадени на тел.112 и на „зеления“ телефон на РИОСВ.

В продължение на няколко часа целият град бе принуден да стои на затворени прозорци, тъй като навън не можеше да се диша. Заради създалото се напрежение, въпреки че това е в правомощията на областния управител, кметът на Русе Пламен Стоилов свика спешно съвещание тази сутрин на всички институции, на което са набелязани спешни мерки, предаде Русе Медиа. Той определи снощната ситуация като „безпрецедентна“. 

"Незабавно започва проверка на база на правомощията на РИОСВ, които със заповед ще сформират комисия, в която ще участват и представители на Общината. Имаме съмнения за определени замърсители и предприятия, които имат вероятно вина за това, което се случи през последните дни и снощи най-вече, така че ще започнем от там. Днес започват и до края на деня трябва да се проверят основните "заподозрени", без да конкретизирам тъй като нямаме доказателства, след което продължават по метода на изключването докато не установим кой е. Няма да допусна на територията на града да работи предприятие, което трови гражданите. Изискал съм от РИОСВ анализ на данните за замърсяване в последните 10 дни както и настоявам при необходимост да се извика и мобилна лаборатория“, заяви Стоилов. Кметът уточни, че обгазяването не се дължи на препарата за пръскане срещу комари, тъй като вчера градът не е бил третиран от фирмата.

Източник: Русе Медиа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари