Пламен Стоилов и Civi - една история с неочакван край

82
Кметът на Русе напълно игнорира подадените сигнали за проблеми в градската среда
Кметът на Русе напълно игнорира подадените сигнали за проблеми в градската среда

Кметът на град Русе Пламен Стоилов и Civi - една история с неочакван край.

От месеци насам кметът на град Русе напълно игнорира подадените през безплатното мобилно приложение Civi сигнали за проблеми в градската среда. 
За последната една година до общината са изпратени повече от 1400 сигнала, като едва по 60% от тях има решение. Другите остават забравени... 

През изминалите седмици Civi многократно се опита да се свърже със служителите в общината, за да разбере каква е причината за прекъснататa връзка между хората и институцията. В слушалката обаче се чуваше един безкраен сигнал свободно.

Какви са причините за подобно отношение от страна на Община Русе към гражданските сигнали за нередности на територията ѝ?

Civi те подканя: Не оставай безучастен към проблемите в града въпреки мълчанието.

Какво е Civi?

Civi e приложение, което е създадено за сигнали за нередности в градската среда. Платформата приема сигнали за проблеми от неспешен характер, чието решение би довело до трайно подобрение в бъдеще. Сигналите се подават в различни категории, които могат да бъдат видяни в самото приложение.

Civi е платформа, която помага да се обединим като гражданско общество и да посочим проблемите, така че институциите да нямат вариант да "пропуснат" нашите сигнали. Често разбирането на българските институции е, че подадените сигнали в социални мрежи не се отнасят за тях и много често тези сигнали не стигат до отговорните институции, реакцията закъснява или никога не идва. Със Civi нещата стоят по различен начин. Когато подадеш сигнал, той ще бъде входиран в общината и тя ще бъде длъжна да даде отговор кога ще започне отстраняване на проблема.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари