Видял си нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Dunavmost.com заедно с кратък текст - лесно е!

Стани репортер - тук може да ни изпратите ваша снимка или видео материал Изпрати репортаж

Пламен Нунев няма да се кандидатира за нов мандат

11
Сред номинираните в листата на ГЕРБ за бъдещи депутати са кметът на Бяла Димитър Славов, Алисе Муртезова, Станимир Станчев и Свилен Иванов
Сред номинираните в листата на ГЕРБ за бъдещи депутати са кметът на Бяла Димитър Славов, Алисе Муртезова, Станимир Станчев и Свилен Иванов

Депутатът от ГЕРБ в Русе Пламен Нунев няма да се кандидатира за нов мандат, споделят отлично информирани източници на ГЕРБ - Русе

Областният координатор на партията е взел решението си в навечерието на изборите за нов състав на Народно събрание и ще го оповести публично съвсем скоро.
Този ход на 64 – годишния ръководител на партията е известен на националното ръководство. Той е продиктуван от здравословното му състояние, особено след прекарана тежко коронавирусна инфекция, и въпреки нежеланието му да отстъпи място на нови лица за русенската политика.

Нека не забравяме, че Пламен Нунев бе един от най – близките хора на бившия заместник – председател на ГЕРБ Цветан Цветанов през годините. След отстраняването му от всички позиции в партията, Нунев бързо „забрави“ за Цветанов и неведнъж декларира своята вярност само на Борисов само и само да не го сполети същата съдба.

Освен това, Нунев понесе тежко изборната загуба в Община Русе през 2019 година и ако не бяха някои все още неизвестни на обществеността обстоятелства, още тогава щеше да се раздели твърде бързо с поста на областен координатор и член на Изпълнителната комисия на партията.

С надеждата да оцелее поне на настоящия си пост той си поставя висока цел - поне 3 мандата от многомандатния район. Областното ръководство на политическата сила има амбицията дори за 3+1 мандата при пределна мобилизация на избирателите в резултат на предприетите антикризисни мерки от правителството на Бойко Борисов и растящото одобрение за тях от гражданите и бизнеса.

В същото време състоянието на структурата в Русе е далеч от добро, което поставя под сериозен въпрос очакванията, споделят хора на високи позиции в партията.

Те допълват, че водач на листата ще бъде добре познат в страната представител на ГЕРБ от друг град с голям авторитет в столицата.

Сред номинираните в листата на ГЕРБ от Нунев е и кметът на Община Бяла Димитър Славов, който със сигурност ще представя Русенска област в следващия парламент. Той ще бъде на едно от първите три избираеми места в листата, защото е доказал през годините лоялността си към областния координатор. След членовете на ГЕРБ вече се говори, че той би поел задачите на областен координатор при оттеглянето на Нунев.

Нека припомним, че Славов бе в началото на тази година в САЩ за участие в Молитвена закуска при президента Доналд Тръмп. Тази чест бе оказвана през годините само на Нунев, както и на Цветан Цветанов.

Кадровият ресурс на Община Бяла е неизчерпаем, припомнят хора от ГЕРБ и изтъкват как на директорски места вече са Стамен Савов, Георги Дяков и др.

Избираемо място ще има и за изпълнителния директор на Медика Алисе Муртезова. Работата и в Общински съвет – Русе я откроява на фона на останалите съветници, а нейната пробивност е впечатлила силно областния координатор.

Коалицията ГЕРБ – СДС в Русенска област ще заложи и на Станимир Станчев. Бившият заместник областен управител и крупен земеделски производител е член на националното ръководство на СДС, а като общински съветник в Русе се изявява многократно по различни теми на всяко заседание.

Друг заместник – областен управител – Свилен Иванов, ще бъде „острието“ на ГЕРБ в юридическата сфера като бъдещ член на Народното събрание.

Предстои да бъдат оповестени имената и на други известни в региона лица, които ще попълнят листата.

Автор: И. Колев
(Автор: И. Колев - Dunavmost.com не носи отговорност за авторството на изпратените материали.
Материалите от секцията "Русенски репортери" се публикуват без редакционна намеса от екипа на Dunavmost.com)

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари