Видял си нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Dunavmost.com заедно с кратък текст - лесно е!

Стани репортер - тук може да ни изпратите ваша снимка или видео материал Изпрати репортаж

Пламен Нунев играе двойна игра в ГЕРБ заради Цветанов

7
Удрянето на коляно за всеки случай на още едно място винаги е носело дивиденти, припомнят познавачи на изпечения в схемите Нунев
Удрянето на коляно за всеки случай на още едно място винаги е носело дивиденти, припомнят познавачи на изпечения в схемите Нунев Снимка: Фейсбук

Бившата дясна ръка на Цветан Цветанов в страната и Русенско Пламен Нунев, който наскоро научи, че ще се раздели завинаги с депутатското място, явно ще трябва да напусне и позицията на областен лидер на партията

Решението ще бъде взето съвсем скоро, вероятно още преди изборите за ново Народно събрание. Както се случи с Цветанов преди европейските избори преди 2 години, така и Нунев ще го разбере по време на изборната кампания по индиректен начин и от най – високо място.

Тясната им връзка в политическия живот от повече от десетилетие продължава в ново измерение след назначаването на Нунев на мястото на Цветанов като председател на вътрешната комисия в българския парламент. Новият председател получава бърза и точна информация за всички аспекти на вътрешната сигурност – нещо, до което имат достъп малцина.

Освен това Нунев е от протежетата на Цветанов в Изпълнителната комисия на ГЕРБ, където се обсъждат и вземат всички ключови за политическата сила решения.

Какъв по-надежден начин за новоизпечения лидер на републиканците да получи всичко, което му е необходимо предварително за ходовете на ГЕРБ и правителството в България, освен бившия му съратник.

Оказва се, че Нунев от месеци снася разнообразна информация от кухнята на партията на бившия втори.

Това споделят източници от ГЕРБ, до които достигна, че Нунев е искал по този начин да си гарантира спокойствието, а защо не и евентуалното политическо бъдеще в новата партия на Цветанов. Удрянето на коляно за всеки случай на още едно място винаги е носело дивиденти, припомнят познавачи на изпечения в схемите Нунев.

Цветанов знаел твърде много за общите им дела и се предполага, че е използвал някои недотам приятни факти за натиск. Паметливи припомнят в тази връзка посещенията им САЩ по време на молитвените закуски, които се използваха за луксозни разходки и други дейности, твърде вероятно документирани и от хора на службите зад океана.

Подобни задкулисни ходове са типични за бившите топ полицаи у нас, но винаги им излизат през носа. Особено, когато вече са разкрити от верни партийци лично на Бойко Борисов.

Автор: Иван Колев
(Автор: Иван Колев - Dunavmost.com не носи отговорност за авторството на изпратените материали.
Материалите от секцията "Русенски репортери" се публикуват без редакционна намеса от екипа на Dunavmost.com)

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари