Пламен Димитров, КНСБ: Трябва да има увеличение на доходите

0
Той обясни, че в условия на криза всички са обеднели
Той обясни, че в условия на криза всички са обеднели Видео: БНТ

"Мярката 60/40 успя да запази 250 хил. работни места и да смекчи удара върху пазара на труда много сериозно", каза президентът на КНСБ Пламен Димитров пред БНТ

Той припомни, че при първото правителство на Борисов с финансов министър Симеон Дянков бяха загубени около 450 хил. работни места.

„Беше забавен спадът на БВП от първоначалните прогнози. Първоначалните прогнози бяха между 8-9 %. Сега се очаква спад на БВП между 5-6 %. Днес излезе прогноза на Световната банка за България – на 5.1%. Това, което започна да прави НАП, може би е мярката, която трябваше да бъде стартирана още месец май, а именно по най-бързия начин да стигат ликвидни средства като грантове до всички фирми на базата на техния спад“, коментира Димитров.

Той обясни, че в условия на криза всички са обеднели. „Неравенствата се задълбочиха, доходите на нискодоходните и среднодоходни групи паднаха. За сметка на това имаме една допълнителна поляризация. Не е едно и също състоянието на сигурността на работното място и на доходите в частния и публичния сектор. В публичния ударът беше далеч по-мек, даже имаме сфери със сериозен ръст на доходите, докато ресторантьорският, туристическият, автомобилният сектор, търговията изпитват сериозни затруднения", каза президентът на КНСБ.

По думите му трябва да има увеличение на доходите, за да се компенсира намаленото потребление.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари