Пламен Бобоков показа смс до Борисов, започващ с "Добро утро, бос!"

4
По думите на бизнесмена, той е потърсил контакт с Борисов на 31 март 2019 г., заради казуса с либийския танкер "Бадр"
По думите на бизнесмена, той е потърсил контакт с Борисов на 31 март 2019 г., заради казуса с либийския танкер "Бадр" Видео: bTV

Обвиняемият по аферата "Боклукгейт" бизнесмен Пламен Бобоков показа в ефира на bTV разпечатка от свой sms до премиера Бойко Борисов в опит да покаже, че комуникацията му с управляващите не включва само президентската администрация.

По думите на бизнесмена, той е потърсил контакт с Борисов на 31 март 2019 г., заради казуса с либийския танкер "Бадр".

"Какво лошо съм направил аз, като съм се опитал да спася България от огромен международен скандал", коментира Пламен Бобоков.

Текстът на изпратеното от него съобщение до премиера гласи: "Добро утро, бос! Задава се голям проблем с Либия, моля те да се видим за 10 минути и ти ще си прецениш. Въпросът е много сериозен".

Бобоков разкри, че след това е последвала среща с министър-председателя, който от своя страна се е обадил на либийския премиер и е взел мерки за разрешаването на случая с кораба, който бе задържан на пристанището в Бургас.

Бизнесменът бе категоричен, че всичко в държавата се случва "с връзки", но отрече да е "кадрувал". По думите му, той просто е препоръчвал най-добрите хора.

"Има огромен дефицит на стойностни хора. Просто е страшно. Но какви услуги да чакам аз от тези хора. Тежко му на бизнесмен, който разчита на подкрепа от дипломати", каза още Пламен Бобоков.

Той обясни, че е предоставил телефона си на прокуратурата доброволно още на 28 май и потвърди достоверността на чатовете, но допълни, че не вижда нищо позорно в това да си общува с държавната администрация.

"Впрягането на всички възможни канали за масово втълпяване, в основата, на което е прокуратурата. Не съм очаквал подобно поведение от държавен орган, който трябва да спазва законността в България. Изцепките на прокуратурата са в стил "Боливуд продъкшън". Ние нямаме нищо общо с италиански боклуци и такъв внос. Ние внасяме само скрап. От 20 години имаме рециклиращ завод, а от 10 имаме три такива завода. Боклуците в Червен бряг не са наши. Това е абсурдно. Естествено, че може да намериш всякакви видове отпадъци. Това какво общо има с нас. Ние имаме 5,5 процента отпадък и те се предават за по-нататъшна утилизация по всички закони", допълни Пламен Бобоков.

Той каза още, че от 66 тома с доказателства на държавното обвинение, в 64 тома никъде не се споменава неговото име.

"В другите два тома са свидетелски показания. Истината е, че брат ми като изпълнителен директор е разписвал документи и договори, но те са съобразени с европейското и българско доказателство. Той е задържан в изключително тежки условия и не се проявява никакъв хуманизъм към човек, който 28 години е правил бизнес в България. Веднъж го видях в съда и отвреме навреме ми звъни по стационарен телефон. Липсата на доказателства срещу нас е причината за тази истерия в прокуратурата. Чатове, снимки - всичко това е насочено да втълпява какви черни и лоши хора са Бобокови", каза бизнесменът.

Той бе категоричен, че бизнесът му е абсолютно прозрачен.

"Тези хора не могат да ни хванат, защото не зависим от държавни поръчки. 1 процент от нашия бизнес са държавни поръчки. Корупцията е там, където са държавните поръчки. Не е в експортния бизнес, какъвто е нашият. Бизнесът на "Монбат" е 220 милиона евро с 25 милиона евро брутна печалба годишно. Кой би рискувал такъв бизнес заради едни 600 000 евро", попита риторично Бобоков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари