Пламен Атанасов: "Стъпването" с ръце в локвите бе голямо изпитание за психиката ми

2
Замръзнах и крампите в тялото ми станаха жестоки, но за нито един момент не си помислих да се откажа, казва 25-годишният русенец
Замръзнах и крампите в тялото ми станаха жестоки, но за нито един момент не си помислих да се откажа, казва 25-годишният русенец Снимка: БНР

Замръзнах и крампите в тялото ми станаха жестоки, но за нито един момент не си помислих да се откажа, казва 25-годишният русенец

"Студът беше най-голямото изпитание. Подвижността на пръстите на ръцете ми в един момент намаля, тъй като вървях върху сняг и локви и те замръзнаха. Всякакви мисли минаха през главата ми, но не и да спра."

Това заяви пред "България Днес" 25-годишният русенец Пламен Атанасов, който в понеделник направи рекордно постижение - успя да изкачи на ръце над 1100 стъпала по пътеката до паметника "Създатели на българската държава" в Шумен. Цялото предизвикателство му отне около 6 часа.

Гледайте кадри ТУК

"С екипа ми успяхме да завършим един страхотен и незабравим в живота ми ден, въпреки че не успях да изкача всички стъпала до край. В началото разбрах, че стъпалата са над 1400, като успях да изкача малко над 1100 от тях. Условията бяха тежки, но и за миг не ми беше хрумнало да се откажа до момента, в който замръзнах и крампите в тялото станаха жестоки. "Стъпването" с ръце в локвите още в самото начало изпрати голямо изпитание към психиката ми, като започнах да усещам как изтръпват и подвижността на пръстите ми намаляваше. Беше невероятна емоция, за която ще се върна, за да завърша започнатото!", споделя още Атанасов.

Той признава, че в момента се чувства добре и има болки единствено в пръстите на ръцете и дланите, защото са били много намръзнали. Най-критичният момент за него е около 1000-ото стъпало, когато започва да получава схващания по цялото тяло и се налага от екипа му да започнат масажи на ръцете. Въпреки изпитанието смелчагата продължава да се катери.

Атанасов разкрива, че за него не са толкова важни тренировките с външни "мъртви тежести". "Тренирам със собствено тегло от 2012 г. Разбира се, контузиите са неизбежна част от процеса. Преди изкачването ми на Шипка бях с контузена китка, макар да мислех, че е напълно възстановена. Но след последното натоварване отново усетих напрежение", обясни русенецът. През септември миналата година за три часа и 5 минути той покори връх Шипка. Отново на ръце, младежът изкачи всичките 885 стъпала.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари