Пиян шофьор се удари в паркирана кола в квартал "Чародейка"

0
При последвалата проверка той не представил полица за валидна сключена застраховка „Гражданска отговорност“
При последвалата проверка той не представил полица за валидна сключена застраховка „Гражданска отговорност“ Снимка: Dunavmost / Архив

Бързо производство е образувано в Пътна полиция срещу водач, управлявал след употреба на алкохол в концентрация над 1,2 промила.

Пияният шофьор причинил ПТП на паркинг с автомобил без валидна задължителна застраховка.

На 7 юни около 22:00 часа екип на сектор "Пътна полиция" е пратен в русенския квартал „Чародейка“, на паркинг пред бл. 116, във връзка със сигнал за възникнало пътнотранспортно произшествие с материални щети. На място униформените са установили участниците в произшествието - лек автомобил "Фолксваген", управляван от 63-годишен мъж и собственикът на пострадалия автомобил „Хонда“.

63-годишният заявил, че при паркиране на автомобила си на заден ход е ударил другата кола, която е била паркирана. При последвалата проверка той не представил полица за валидна сключена застраховка „Гражданска отговорност“, а от извършената проба с техническо средство е установено, че е управлявал след употреба на алкохол, като уредът е отчел 1,59 на хиляда концентрация в издишания въздух.

За причиненото произшествие полицаите са изготвили протокол, а на 63-годишния шофьор са съставили три акта за установяване на административни нарушения - за управление на моторно превозно средство след употребата на алкохол; затова, че няма валидна сключена застраховка "Гражданска отговорност на автомобилистите"; и третият за причиненото пътнотранспортно произшествие с материални щети. Той подписал трите акта без възражения и е отказал да даде кръвна проба пред медицинско лице.

Материалите по случая са предадени на разследващ полицай и срещу 63-годишния е образувано бързо производство за престъпление.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари