Пиян шофьор "изгоря" след свада на булевард "Липник"

4
Полицаите пристигнали след подаден сигнал на телефон 112
Полицаите пристигнали след подаден сигнал на телефон 112 Снимка: Dunavmost / Архив

Две досъдебни производства са образувани във връзка с установени водачи с положителни проби за употреба на алкохол

На 20 май около 00:51 часа, след сигнал на тел. 112, екип на сектор „Пътна полиция“ е изпратен на булевард "Липник" в Русе, заради възникнал спор между двама шофьори.

При отиване на място са установени участниците в спора – мъж на 39 години, водач на лек автомобил "Ауди" и 48-годишен мъж, водач на лек автомобил също с марка "Ауди". На двамата водачи са извършени проверки за употреба на алкохол, като пробата на единия е била отрицателна, а на другия /48 г./ техническото средство е отчело положителен резултат от 1,13 промила в издишания въздух. Съставен е акт за установяване на административно нарушение и е връчен талон за изследване, като след дадена кръвна проба е извършен химичен анализ, който е показал концентрация от 1,25 промила.

По случая е образувано бързо производство по чл. 343 б, ал. 1 от НК.

Както вчера Ви информирахме неправоспособен водач бе настанен в тежко състояние в болница, след като е катастрофирал в Глоджево

Пътният инцидент е станал на 19 май около 02:30 часа на пътя от гр. Глоджево към гр. Ветово. Лекият автомобил с марка „Хюндай“ е открит извън пътното платно на около 500 м. от табелата за край на гр. Глоджево. Според документираното от полицията, колата, която била управлявана от 40-годишен мъж, неправоспособен водач, при движение в посока към Ветово е напуснала платното вдясно и се е преобърнала в крайпътен скат. Вследствие на инцидента водачът е тежко ранен, откаран е в болница „Канев“ в Русе, където е настанен в кома, с фрактура на таз и други наранявания. На водача е бил издаден талон за изследване с оглед употреба на алкохол. Взета му е била кръвна проба за определяне концентрацията на алкохол и от направения анализ е установено наличие в концентрация от 1,25 промила.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 343 б, ал. 1 от НК.

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари