Пиян мъж уби майка си в София

0
Той намушкал жената 15 пъти, после отишъл в хотел
Той намушкал жената 15 пъти, после отишъл в хотел Снимка: traffic news

42-годишният мъж причинил на майка си 15 прободно-порезни рани.

42-годишен мъж е задържан за убийството на майка си, която бе намерена онзи ден в апартамента си. Това обяви градският прокурор на София Емилия Русинова по време на брифинг. Убийството бе извършено на 10 март, най-вероятно вечерта. Сигналът в СДВР е подаден на 12 март от съседи, след като колеги на починалата са я потърсили, тъй като не се явила 2 дни на работа. Починалата жена е на 64 г.

Събраните към настоящия момент доказателства, на базата на които във вчерашния ден СГП повдигна и обвинение са за това, че нейният син е извършил това жестоко криминално престъпление, обясни прокурор Русинова. По думите ѝ от събраните доказателства става ясно, че най-вероятно смъртта е настъпила в резултат на травматична кръвозагуба.

"Установено е, че са нанесени около 15 прободно-прорезни рани в областта на гръдния кош и корема. Има такива рани и по лицето и защитни по ръцете. Това, което сме установили към настоящия момент е, че деянието е извършено след употреба на алкохол от страна на обвиняемия и възникнал конфликт точно по повод употребата на алкохол.

Обвиняемият е задържан за 72 часа и в утрешния ден ще бъде изправен пред Софийски градски съд с искане от страна на прокуратурата за налагане на най-тежката мярка за неотклонение - "задържане под стража", каза още градският прокурор на София и уточни, че мъжът е задържан още на 12 март вечерта в хотел в София.

Мъжът има криминални регистрации, но не е осъждан. Има данни, че той е водил и скитнически начин на живот, съобщи още прокурор Русинова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари