Писма в Космоса

0
Българските ученици могат да изпратят картички със свои послания с ракета на Джеф Безос
Българските ученици могат да изпратят картички със свои послания с ракета на Джеф Безос Видео: bTV

Българските ученици могат да изпратят картички със свои послания с ракета на Джеф Безос

„Космическа поща“ е международна програма, която може да сбъдне мечтата на много деца да се докоснат до Космоса и да се превърнат в посланици на човечеството в необятното.

Благодарение на нея между 15 септември и 23 октомври българските ученици ще могат да изпратят картички със свои послания в Космоса, информира bTV.

Те ще бъдат изстреляни с ракетата New Shepard, разработена от компанията на Джеф Безос.

Ученици от цялата страна имат шанса да си представят каква е тяхната роля в бъдещето на планетата и да потърсят отговор на въпроса "Защо Земята има нужда от Космоса?". Един от организаторите на тази кампания за България е Георги Митов.

„Малко като със засаждането на дърво, ако знаеш кога е бил най-правилният момент да засадиш дърво - преди няколко години, защото сега вече ще е пораснало. Ако още от сега започнем да мислим за неща, които ще са необходими за това поколение след 5, 10, 15, 20 години, когато най-вероятно това да летиш в космоса ще е ежедневие и хората ще работят в космоса и нашите деца трябва да са подготвени за това, ако това предстои“, коментира Митов.

Децата могат да изпратят своя картичка в Космоса, като я пуснат в кутията за тази цел в училище. А после ще я получат обратно с печат за извънземното пътуване.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари