"Пирогов“ с информация за състоянието на пострадалите в автобусната катастрофа деца

1
Две от децата са в по-тежко състояние
Две от децата са в по-тежко състояние Снимка: БГНЕС

Оперират дете с политравма

"Едното дете беше в тежко състояние, за другото също не мога да кажа, че е било в добро състояние. В момента тече операция на едното дете, което е с политравма, фрактури на таза и бедрото, с разкъсвания, проблеми с белия дроб. Това съобщи служебният министър на здравеопазването д-р Асен Меджидиев във връзка със състоянието на двете сръбски деца, пострадали в катастрофата на АМ "Тракия". Едното от тях е в Детска неврохирургия, а другото в хирургията на "Пирогов", предаде DarikNews.bg

Две деца са пострадали по-тежко при пътнотранспортното произшествие на АМ „Тракия“, съответно на 10 г. и на 11 г. Детето, за което имахме по-големи притеснения, вече е стабилизирано хемодинамично, контактно, адекватно и е в съзнание. При него ще се наложат оперативни интервенции. Другото дете, в травматичен шок и с травма на горен крайник, от сутринта е в малко по-тежко състояние, с фебрилитет. Тук на място е оказана навременна медицинска помощ в пълен обем, в т.ч. образни изследвания, кръвопреливане, стабилизиране и всичко необходимо. След направена консултация със съответните структури на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ беше взето решение двете деца да бъдат приведени в „Пирогов“ за лечение и по-нататъшно наблюдение", каза по-рано сутринта д-р Асен Меджидиев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари